Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Spor Beşiktaş Avrupa'da 244'üncü maçına çıkıyor

Beşiktaş Avrupa'da 244'üncü maçına çıkıyor

Beşiktaş, Lugano'yu UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ağırlayacak. İlk maç beraberlikle sonuçlanmıştı. Necip Uysal sakatlığı nedeniyle maçta yer alamayacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beşiktaş Avrupa'da 244'üncü maçına çıkıyor
KAYNAK: AA

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turunun rövanşında yarın İsviçre'nin Lugano takımını Tüpraş Stadı'nda ağırlayacak. Karşılaşma saat 21.00'de başlayacak ve Romanya Futbol Federasyonu'ndan Radu Petrescu tarafından yönetilecek.

Turu rövanş maçı belirleyecek

İsviçre'de oynanan ilk karşılaşma 3-3 berabere sona erdi. Rövanş maçında Beşiktaş, rakibini mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına yükselebilmek için sahada olacak. Beraberlik durumunda, maçın sonucu uzatma süreleri veya penaltı atışları ile belirlenecek. Siyah-beyazlı ekip, mağlup olduğu takdirde Lugano grup aşamasına geçecek.

Beşiktaş'ın Avrupa Performansı

Beşiktaş, Avrupa kupalarında bugüne kadar 243 maçta mücadele etti ve bu maçlardan 91 galibiyet, 49 beraberlik ve 103 mağlubiyet aldı. Toplamda 323 gol atarken, kalesinde 368 gol gördü. Beşiktaş, Avrupa kupalarında Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 27, UEFA Avrupa Ligi'nde 53, Kupa Galipleri Kupası'nda 4 ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 7 galibiyet elde etti.

İsviçre Takımlarıyla Rekabet

Beşiktaş, İsviçre ekipleriyle bugüne kadar 6. maçını oynayacak. 2007-2008 sezonunda Zürih'le oynadığı maçlarda ve geçen sezon Lugano ile oynadığı gruptaki karşılaşmalarda çeşitli sonuçlar elde etti. Bu sezon Lugano ile oynanan ilk maç 3-3 berabere sona erdi.

Necip Uysal'ın Durumu

Necip Uysal, sakatlığı nedeniyle rövanş maçında görev alamayacak. Çapraz bağlarından yaralanan tecrübeli futbolcu, operasyon geçirdi ve Lugano karşısında sahada olmayacak.

Avrupa'da Beşiktaş'ın Tarihî Başarıları

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 3 kez çeyrek final oynadı. En farklı galibiyetini 2018-2019 sezonunda B36 Torshavn'ı 6-0 yenerek elde etti. En farklı mağlubiyetini ise 2007-2008 sezonunda Liverpool'a karşı 8-0'lık skorla yaşadı.

En Golcü Oyuncu Oktay Derelioğlu

Avrupa kupalarında Beşiktaş'ın en golcü oyuncusu Oktay Derelioğlu'dur. 14 gol atan Derelioğlu'nu, Vincent Aboubakar ve Cenk Tosun takip etmektedir. İlk maçta Gedson Fernandes 2 gol, Al-Musrati ise 1 gol attı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Galericiler İçin Müjde

Antalya'da Galericiler İçin Müjde