Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık "Yaz Aylarında Burun Kanaması Sık Görülen Bir Sorun"

"Yaz Aylarında Burun Kanaması Sık Görülen Bir Sorun"

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, burun kanaması rahatsızlığının sıklıkla ortaya çıktığını belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Özlem Özer, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
"Yaz Aylarında Burun Kanaması Sık Görülen Bir Sorun"

Özellikle sıcak ve kurak hava koşullarının etkisiyle burun kanamalarının arttığına dikkat çeken Dr. Özer, bu sorunun basit gibi görünse de ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

Her mevsimde görülebilecek olan burun kanamalarının, yaz aylarında özellikle çocuk ve gençlerde hafif düzeyde görüldüğünü, ancak tansiyon ve kan sulandırıcı ilaç kullanan yaşlı hastalarda daha ciddi boyutlarda ortaya çıkabildiğini ifade eden Dr. Özer, hastaların müdahalesine rağmen kanamanın durmaması durumunda bir Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurulması gerektiğini söyledi. Hastaların genel sağlık geçmişi göz önünde bulundurulduktan sonra, burun kanamasına yol açabilecek olası sebeplerin araştırıldığına dikkat çeken Dr. Özer, bu sebepler arasında genetik faktörler, allerjik hastalıklar, burun travmaları, sıcak ve kuru hava, kan sulandırıcı kullanımı, tansiyon, bazı hematolojik hastalıklar ve malignitelerin yer aldığını belirtti.

Dr. Özlem Özer, burun kanaması yaşandığında hastaların sakin kalmalarını ve başlarını öne eğerek burun kanatlarından en az 15 dakika süreyle sıkarak beklemelerini önerdi. Ağıza gelen kanın tükürülmesinin önemine de değinen Dr. Özer, mümkünse hastanın tansiyonunun ölçülmesi gerektiğini ifade etti. Kafanın geriye atılması veya buruna tampon sokulmasının fayda sağlamayacağını vurgulayan uzman, basit kanamalarda kimyasal yöntemle damarın yakılabileceğini ve ciddi vakalarda ameliyathane ortamında elektriksel yakma işleminin uygulanabileceğini söyledi. Aktif kanamalarda ise birkaç gün boyunca uzman hekim tarafından tampon yerleştirilmesi ve ardından bu işlemlerin gerçekleştirilmesinin gerekli olduğunu belirten Dr. Özer, tedavi sonrasında burun nemlendiricileri kullanımının önerildiğini ekledi.

Sağlıklı bir yaz dönemi geçirmek için burun kanamalarına karşı dikkatli olmak ve gerekli önlemleri almak büyük önem taşıyor. Uzmanların tavsiyelerine uyarak bu sorunla başa çıkmak mümkün olacaktır.

İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akbelen'de "mücadele de katliam da" sürüyor

Akbelen'de "mücadele de katliam da" sürüyor