Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Uzmanı 3 günde sigarayı bırakma tekniklerini anlattı

Uzmanı 3 günde sigarayı bırakma tekniklerini anlattı

Sigara Bıraktırma Merkezi Başkanı Tandoğan Müftüoğlu, sigarayı bırakmak isteyenlere 3 günde sonuç veren bir yöntem sunduklarını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uzmanı 3 günde sigarayı bırakma tekniklerini anlattı

Sigara Bıraktırma Merkezi Başkanı Tandoğan Müftüoğlu, sigarayı bırakmak isteyenlere 3 günde sonuç veren bir yöntem sunduklarını belirtti.

Müftüoğlu, bu yöntemle çok sayıda insanın sigaradan kurtulduğunu ifade etti. ‘3 günde sigarayı bırakmanın yolu’. Uzman, yöntemin nasıl işlediğini anlattı Sigara Bıraktırma Merkezi Kurucu Başkanı Tandoğan Müftüoğlu, Gazeteilksayfa.com’dan Sefa Üstüner’e konuştu.

Müftüoğlu “Gençler sigaraya başlamasın diye eğitim faaliyetleri yürütüyoruz. Burada sigarayı bırakmak isteyenlere özel bir yöntem uygulayarak sigarayı bıraktırıyoruz” dedi. Okullarda gençlere yönelik eğitim ve seminer çalışmaları da yaptıklarını söyleyen Sigara Bıraktırma Merkezi Kurucu Başkanı Tandoğan Müftüoğlu, “Okullardan gelen taleplere göre seminerler düzenliyoruz. Gençlerin ve çocukların sigaraya başlamaması için çaba gösteriyoruz ve pasif içiciliğin onlara verdiği zararları anlatıyoruz” diye ifade etti.

“SİGARA BÜYÜME KOMPLEKSİ DEĞİLDİR”

İnsanların sigarayı, duygusal durumlarına göre rahatlatıcı bir şey olarak algıladığını söyleyen Tandoğan Müftüoğlu, “Genellikle gençlerimiz sigarayı büyüdüklerini gösteren bir şey olarak görüyorlar ve özeniyorlar. Sigaraya ulaşmak diğer zararlı maddelere göre daha kolay. İnsanlar sadece sigara içtiklerini sanıyorlar ama aslında hem sağlıklarını hem de paralarını kaybediyorlar” dedi.

“SİGARA SADECE KANSER YAPMAZ”

Müftüoğlu sigaranın sadece kanser yapmadığını, başka birçok zararı olduğunu vurgulayarak, “Sigara sadece kanser yapmaz. Kalp ve damar hastalıklarına, kan hastalıklarına ve 30’dan fazla hastalığa yol açar. Bizler, bu zararları anlatmak için sürekli kamu spotları yayınlıyor ve medyada yer alıyoruz. Bizler burada, ‘sigaradan kurtulmak istiyorum’ diyenlere yardımcı oluyoruz. Dünya Sağlık Örgütü’nün ve 385 kurumun onayladığı, bir yöntem olan ışın uygulama tekniği ile 3 günde sigarayı bıraktırıyoruz” dedi.

“SADECE ÜÇ GÜNDE BIRAKTIRIYORUZ”

Yöntemin nasıl çalıştığını anlatan Müftüoğlu, “Bu yöntem Fransa’da geliştirilmiş ve vücudun belirli noktalarına, mili amper cinsinden ayarlanmış, enfraruj ışın uygulanıyor. Bu ışın sayesinde, sinir hücreleri vücudun doğal salgısı olan endorfini bol miktarda salgılıyor. Seanslarımız üç gün sürüyor ve sadece yarım saat ışın işlemi yapılıyor. Böylece üç gün sonra sigara bağımlısı olan kişi, nikotine olan yapay ihtiyacını kendiliğinden bırakıyor. Sonrasında endorfin salgısı, vücutta doğal bir şekilde devam ediyor. Yöntem ağrısız ve yan etkisizdir. Tedavi olmak isteyenlerin bu konuda korkmalarına gerek yok” şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş yeni stadında Fenerbahçe’ye ilk kez yenildi

Beşiktaş yeni stadında Fenerbahçe’ye ilk kez yenildi