Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Uzay istasyonu değil, tedavi ünitesi

Uzay istasyonu değil, tedavi ünitesi

Sivas'ta Uzay İstasyonuna benzeyen "Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi" hizmete başladı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uzay istasyonu değil, tedavi ünitesi
KAYNAK: İHA

Sivas Numune Hastanesi'nde açılan 'Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi,' yaraların iyileşme hızına katkı sağlayarak, Sivas ve çevre illere hizmet vermeye başladı. Yara, yanık ve karbonmonoksit zehirlenmesi gibi pek çok hastalıkta iyileşmeyi hızlandıran bu merkez, uzay istasyonunu andıran yapısıyla dikkat çekiyor.

Yüksek Basınçlı Saf Oksijen Tedavisi

A W256461 01

Merkezde hastalar, yüksek basınçlı kabinde yaklaşık 2 saat boyunca saf oksijen alarak tedavi ediliyor. Tıbbi kıyafetlerini giyen hastalar, 12 kişilik kabine girerek yüksek basınç ve saf oksijene maruz bırakılıyor. Tedavi süresince içeriden hemşireler, dışarıdan ise kameralar yardımıyla hastalar izleniyor. Tedavi tamamen ücretsiz olarak sunuluyor.

A W256461 04

Uzman Gözetiminde Tedavi

Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzmanı Dr. Soner Uludağ, 'Sivas Numune Hastanesi Hiperbarik Oksijen Tedavisi Ünitesi’ndeyiz. Hastalarımız basınç odasında yaklaşık 2 ila 3 atmosfer arasında değişen yüksek basınçta saf oksijen tedavisi alıyor. Hiperbarik Oksijen Tedavisi, kanımızdaki çözünmüş oksijen düzeyini maksimum seviyeye çıkararak çeşitli hastalıklarda kullanılabiliyor. Dışarıda operatör, içeride yardımcı sağlık personelimiz hastaları izliyor' dedi.

Sivas ve Çevre İllere Hizmet

A W256461 08

Sivas Numune Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Fidan, 'Hiperbarik Tedavi Merkezini hastanemizde açmış bulunuyoruz. Bu merkez ile ilimizde bu hizmete ihtiyaç duyan hastalarımıza hizmet veriyoruz. Daha öncesinde hastalarımız diğer illere gitmek zorunda kalıyordu. Artık tedavilerini hastanemizde hızlı ve konforlu bir şekilde alacaklar. Merkezimiz soba zehirlenmeleri, ani görme ve işitme kaybı gibi hastalıklarla beraber kronik hastalara da hizmet verecek' dedi.

Hasta Deneyimleri

Tedavi gören Nevres Çınar, 'Damar tıkanıklığına bağlı iki parmağım entübe oldu. Bu merkezin açıldığını öğrenip oksijen tedavisine geldik. Tedavi çok güzel, herkes çok fayda gördü. Yaranın toparlanması buraya geldikten sonra hızlandı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun' diye konuştu.

A W256461 05

Yaklaşık 1 yıl önce MS hastalığına yakalanan Doktor Muhammet Fatih Akova ise, 'Kendim de doktorum. MS hastalığına yakalandım. Kortizon tedavisi sonrası avasküler nekroz gelişti. Mart ayında her iki taraftan ameliyat oldum. 60 seans hiperbarik oksijen tedavisi alacağım' ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da İncir Rekoltesinde Yüzde 10 Artış

Antalya'da İncir Rekoltesinde Yüzde 10 Artış