Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Turist ishali nedir? Belirtileri neler? Kimler risk altında?

Turist ishali nedir? Belirtileri neler? Kimler risk altında?

Tatil dönüşü artan turist ishalleri, ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Turist ishali nedir? Belirtileri neler? Kimler risk altında? İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Turist ishali nedir? Belirtileri neler? Kimler risk altında?
KAYNAK: İHA

Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte, turist ishalinin çocuklarda görülme sıklığı artış gösterdi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, havuzlar, denizler, iyi yıkanmamış taze sebze ve meyveler ile bozulma eğilimli gıdaların başlıca nedenler arasında olduğunu belirtti. Özellikle yaz tatili boyunca sık tüketilen ketçap ve mayonez gibi yiyeceklerin de risk oluşturduğunu dile getirdi.

Turist ishali nedir? Belirtileri neler?

Prof. Dr. Güzel, turist ishalinin genellikle karın ağrısı, kusma, bulantı, halsizlik ve ateş gibi belirtilerle kendini gösterdiğini ifade etti. Bu durum, seyahat esnasında olduğu gibi eve dönüş sonrasında da ortaya çıkabilir. Son günlerde bu şikayetlerin artış gösterdiği gözlemleniyor.

Beslenme ve Sıvı Alımının Önemi

Turist ishalinin çocuklarda kusma, bulantı, halsizlik ve ateş gibi semptomlarla görülebileceğini vurgulayan Prof. Dr. Güzel, besin ve sıvı alımının çok önemli olduğunu belirtti. 'Son günlerde tatil dönüşüyle beraber toplumda sıklıkla artan turist diyareleriyle çokça karşılaşmaktayız. Özellikle çocukların yaz tatili boyunca sık tükettiği yiyecekler arasında yer alan ketçap ve mayonez gibi gıdalar bu durumu tetikleyebilir. Beslenme ve sıvı alımı, çocukların iyileşme sürecinde kritik bir rol oynar' dedi.

Turist ishalinde kimler risk altında?

Prof. Dr. Güzel, 2 yaş altı çocuklarda sıvı kaybının hayati tehlike oluşturabileceğini belirtti. Dehidratasyonun, vücudun direncini düşürdüğünü ifade eden Güzel, çocuk hekimine başvurmanın önemini vurguladı. 'Kusma atakları, ateşler, karın ağrısı ve krampların fazla olduğu durumlarda beslenme ve sıvı alımı sağlanmalı. Bakteriler, parazitler ve viral enfeksiyonlar, turist ishalinin yaygın nedenleri arasında yer almaktadır. Özellikle 2 yaş altı çocuklarda bu durumlar hayati risk oluşturabilir' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ehliyete Puan Sistemi Geliyor: Zorunlu Olacak

Ehliyete Puan Sistemi Geliyor: Zorunlu Olacak