Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Yaz aylarında en çok yüz felci görülüyor

Yaz aylarında en çok yüz felci görülüyor

KBB Uzmanı, özellikle sıcak havalarda klima ve fan kullanımının yüz felcine yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yaz aylarında en çok yüz felci görülüyor
KAYNAK: İHA

Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Cüneyt Altunay, kışın soğuk ve ayazın neden olduğu Bell felci olarak bilinen yüz felcinin, yazın aşırı sıcaklarda kullanılan yüksek fanlı klima ve vantilatörlerden kaynaklanabilecek risklerini vurguladı. Altunay, yazın serinletici cihazların yarattığı ani ısı değişimlerinin yüz sinirlerinde ödem ve felçlere yol açabileceğini belirtti.

“Yüz felci enfeksiyon, travma, tümöral yapılar, cerrahi müdahaleler gibi çeşitli nedenlerle yüz sinirinin etkilenmesiyle ortaya çıkıyor. En sık görülen tipi ise Bell felcidir. Yüz sinirleri, ani hava değişimleri ve soğuk havadan olumsuz etkilenir. Kışın nasıl soğuktan korunmak gerekiyorsa, yazın da serinleticilerden korunalım. Terliyken, duş sonrası ya da ıslak saçla klima ve fanın önünde durmamalıyız. Bu ani ısı değişimleri yüz felcine neden olabilir” dedi.

Yüz Felcinin Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Dr. Altunay, yüz felcinin belirtileri hakkında bilgi verdi: “Yüz siniri, yüz ifadelerini, gözyaşı üretimini, tat duyusunu ve tükürük salgısını kontrol eder. Yüz felci, yüz sinirinin etkilenmesiyle oluşur ve yüz hareketlerinde kayıp, zayıflama, seğirme, göz kuruluğu ve tat duyusunda bozukluk gibi belirtilerle kendini gösterir. Yüzün bir yarısında mimik hareketlerin yapılamaması, uyuşma hissi ve göz kuruluğu ile seyreder.”

Altunay, yüz felcinin doğru tanı ve tedavi ile tamamen iyileşebileceğini vurgulayarak, “Yüz felcinde erken tanı ve tedavi çok önemlidir. En hızlı şekilde hekime başvurulmalıdır. Hızlı ilaç tedavisi ile yüz felci hastalığı önemli oranda normale döner ve istenmeyen durumlar engellenir. Nadiren, sinir çevresi ödemini azaltmak için cerrahi müdahale gerekebilir” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Transferde Frene Basmıyor! Yıldız Oyuncu İmzayı Atacak

Galatasaray Transferde Frene Basmıyor! Yıldız Oyuncu İmzayı Atacak