Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Aşırı sıcaklarda sıvı kaybına karşı önlemler

Aşırı sıcaklarda sıvı kaybına karşı önlemler

Hatay'da Diyetisyen Tuğçe Öntürk, kavurucu sıcaklıkların etkili olduğu bu günlerde sıvı kaybını önlemenin önemine dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aşırı sıcaklarda sıvı kaybına karşı önlemler
KAYNAK: İHA

Yaz aylarının gelmesiyle sıcaklıklar ülke genelinde arttığı gibi Hatay'da da 40 derecenin üzerine çıktı. Yüksek sıcaklıklar, açık alanda çalışan tarım işçileri başta olmak üzere çeşitli meslek gruplarını olumsuz etkiliyor.

Sıvı kaybını önlemenin yolları

Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Tuğçe Öntürk, sıvı kaybının gazlı içecekler yerine sade maden suyu veya ayran gibi içeceklerle dengelenebileceğini belirtti. Çay ve kahve tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini söyleyen Öntürk, yeteri kadar sıvı alınmadığı takdirde mide bulantısı, baş ağrısı ve halsizlik gibi şikayetlerin ortaya çıkabileceğini ifade etti.

Günlük su tüketimi önerisi

Diyetisyen Öntürk, artan sıcaklıklarla birlikte vücuttaki sıvı kaybının arttığını vurgulayarak, 'Yeteri kadar sıvı alınmadığında mide bulantısı, baş ağrısı, halsizlik gibi şikayetler meydana gelebilmektedir. Bu şikayetleri önlemek için günlük en az 2,5 litre su alımını önermekteyiz' dedi.

Sağlıklı içecek ve besin alternatifleri

Şekerli ve gazlı içecekler yerine sade maden suyu, ayran, evde yapılmış limonata gibi sağlıklı içecek alternatiflerinin tercih edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Öntürk, sindirimi zor olan çok yağlı, baharatlı besinlerden uzak durulmasını tavsiye etti. Bu tür besinler yerine kolay sindirilen, sıvı, vitamin ve mineral yönünden zengin, mevsimine uygun sebze ve meyve tüketiminin artırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, sıcak havalarda besinlerin daha çabuk bozulabileceğine dikkat çekerek, besinlerin saklama şartlarına da özen gösterilmesi gerektiğini hatırlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mardin'de çıkan anız yangını kontrol altına alındı

Mardin'de çıkan anız yangını kontrol altına alındı