Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Sağlık Bakanı Memişoğlu çocuklarla top oynadı

Sağlık Bakanı Memişoğlu çocuklarla top oynadı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Halk Sağlığı Haftası etkinliklerinde çocuklarla top oynadı ve sağlıklı yaşamın önemini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sağlık Bakanı Memişoğlu çocuklarla top oynadı
KAYNAK: İHA

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla Ümraniye Millet Bahçesi'nde düzenlenen spor aktivitelerine katıldı. 

Bakan Memişoğlu'na, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner ve vatandaşlar eşlik etti. Etkinlikte çocuklarla top oynayan Memişoğlu, sağlıklı yaşamın önemini vurguladı.

"Hastalanmadan Bedenimizi Korumalıyız"

Bakan Memişoğlu, yaptığı açıklamada hastalanmadan önce bedene bakmanın gerektiğini belirterek, “Bu hafta Halk Sağlığı Haftası, bedenimize bir emanet gibi bakmalıyız. Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmamız, düzenli olarak spor yapmamız gerekiyor” dedi. Memişoğlu, her gün spor ve yüzme gibi aktivitelerin sağlık için vazgeçilmez olduğunu ifade etti.

"Kilo ve Hareketsizlik En Büyük Sorun"

Türkiye'deki en büyük sağlık sorunlarından birinin kilo ve hareketsizlik olduğuna dikkat çeken Memişoğlu, sigara bağımlılığı ile birlikte bu sorunların toplumun sağlığı üzerinde büyük riskler oluşturduğunu belirtti. “Bedenimizin sağlığını korumak için düzenli spor yapmalı, her gün aktif olmalıyız” diyen Bakan, kilo probleminin birçok hastalığın kaynağı olduğunu vurguladı.

"Türk Toplumunun Yüzde 60'ı Kilolu"

Toplumdaki beslenme alışkanlıklarına da değinen Memişoğlu, Türk toplumunun yüzde 60'ının kilolu olduğunu söyledi. Karbonhidrat ağırlıklı beslenme ve hızlı yemek yeme alışkanlıklarının yaygın olduğunu belirten Bakan, sağlıklı bir yaşam için meyve ve sebze tüketiminin artırılması gerektiğini söyledi. Ümraniye’de düzenlenen etkinlikle bu konuda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini aktardı.

"Bize Emanet Edilen Vücudu Korumalıyız"

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise konuşmasında koruyucu hekimliğin önemine değindi. “Vatandaşın hasta olmadan önce sağlığına dikkat etmesi, spor yaparak bedenine iyi bakması gerekir. Allah tarafından yaratılıp bize emanet edilen bu vücudu korumalıyız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Atakaş Hatayspor'da Teknik Direktör Arayışları Sürüyor! O Hoca Tekrardan Süper Lig'e Dönecek

Atakaş Hatayspor'da Teknik Direktör Arayışları Sürüyor! O Hoca Tekrardan Süper Lig'e Dönecek