Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Soğuk duş tehlikesi! Serinlemek isterken kalp krizi geçirmeyin

Soğuk duş tehlikesi! Serinlemek isterken kalp krizi geçirmeyin

Kardiyoloji Profesörü, yaz aylarında serinlemek için alınan soğuk duşun kalp sağlığı üzerindeki etkileri anlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Soğuk duş tehlikesi! Serinlemek isterken kalp krizi geçirmeyin
KAYNAK: İHA

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarından kaçmak için tercih edilen soğuk duşlar, sanıldığının aksine ciddi sağlık riskleri taşıyor olabilir. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, soğuk suyun dolaşım sistemi üzerindeki etkilerini vurgulayarak, ani soğuk duşların damarları büzüştürebileceğini ve bunun da kalp krizi riskini artırabileceğini açıkladı.

'Su, Isı Enerjisini Daha Hızlı İletir'

Prof. Dr. Bilal Boztosun, suyun ısı enerjisini havaya göre 30 kat daha fazla ilettiğini belirtti ve bu nedenle soğuk suyun, soğuk havaya kıyasla dolaşım sistemi üzerinde daha hızlı ve yoğun bir etkiye sahip olduğunu ifade etti. Özellikle çok sıcak bir ortamdan ani soğuk suya girmenin tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini söyleyen Boztosun, 'Bu durum bayılmalara hatta ölüme varan sonuçlara neden olabilir' dedi.

Ani Soğuk Su Temasından Kaçının

Sıcak havalarda ani soğuk su temasının vücutta ani değişikliklere yol açtığını belirten Prof. Dr. Boztosun, şunları ekledi: 'Serinlemek amacıyla aşırı soğuk suyla duş almak damarlarda büzüşmeye yol açabilir. Eğer kalp damarlarında tıkanıklık varsa, kalp aşırı çalışmaya bağlı olarak yeterince beslenemez ve zorlanır. Bu durum kalp krizini tetikleyebilir. Özellikle kalp damar hastalığı bulunan bireylerin denize veya havuza ani dalış yapmaktan kaçınmaları gerekmektedir.'

Kalp Hastaları İçin Öneriler

Prof. Dr. Bilal Boztosun, kalp damar hastalığı, doğumsal kalp hastalığı, ritim bozukluğu, kontrolsüz hipertansiyonu olan veya ciddi kan sulandırıcı ilaçlar kullanan bireylerin ani soğuk su temasından kaçınmaları gerektiğini vurguladı. Sağlıklı bireyler için ise soğuk duşun genellikle bir sorun teşkil etmediğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trabzonspor transfer sezonuna hızlı giriş yaptı

Trabzonspor transfer sezonuna hızlı giriş yaptı