Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Sırt ağrısının nedeni ne? Sırt ağrısı nasıl tedavi edilir?

Sırt ağrısının nedeni ne? Sırt ağrısı nasıl tedavi edilir?

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı, vatandaşların sıkça şikayetçi olduğu sırt ağrısının nedenleri ve tedavi yöntemlerini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sırt ağrısının nedeni ne? Sırt ağrısı nasıl tedavi edilir?
KAYNAK: İHA

Birçok kişi hayatı boyunca en az bir kez sırt ağrısı sorunu yaşıyor. Eskişehir Fizyomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi'nde görev yapan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nurhan Barutçu, sırt ağrısının nedenleri ve etkili tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Dr. Barutçu, özellikle masa başı çalışanlarda bu durumun yaygınlaştığını, telefon ve tablet kullanımının artışıyla birlikte sırt ağrılarının daha sık görüldüğünü belirtti.

Sırt ağrısının nedeni nedir?

Sırt ağrısının omurgadan, çevresindeki kas ve yumuşak dokudan veya organlardan kaynaklanabileceğini ifade eden Dr. Barutçu, miyofasial ağrı sendromunun, kas spazmlarının neden olduğu en yaygın sırt ağrısı türlerinden biri olduğunu söyledi. Ayrıca, duruş bozuklukları, ergonomik olmayan oturma ve çalışma şekilleri gibi etkenlerin de sırt ağrısına yol açabileceğini belirtti.

Sırt ağrısının daha ciddi nedenleri arasında omurga eğriliği, dejeneratif omurga hastalıkları, nadir görülen sırt fıtığı, kemik erimesi, romatizmal hastalıklar ve organlardan yayılan ağrılar gibi durumların bulunduğunu ifade eden Dr. Barutçu, tanının ayrıntılı fizik muayene ve çeşitli görüntüleme tetkikleri ile konulduğunu vurguladı.

Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nurhan Barutçu

Sırt ağrısı nasıl tedavi edilir?

Dr. Barutçu, sırt ağrısının tedavisinde antiinflamatuar ilaçlar, kas gevşetici ilaçlar, fizik tedavi, iğne tedavileri gibi yöntemlerin kullanılabileceğini belirtti. Ayrıca, medikal masaj, manuel terapi, robotik lazer, manyetik alan uygulamalarının tedavi başarısını artırabileceğini ifade etti. Egzersizin tedavi sürecinde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Dr. Barutçu, özellikle su içi egzersizlerin etkili olduğunu, sağlıklı beslenme ve ergonomik çalışma ortamının da önemli önlemler arasında olduğunu belirtti.

Sırt ağrısına karşı ne yapılmalı?

Dr. Barutçu, Pilates, yoga, yüzme gibi önerilen egzersizlerin yanı sıra bireylerin sırt ağrılarına karşı bilinçli bir yaklaşım benimsemelerini öneriyor. Ağrıların devam etmesi durumunda uzman bir sağlık profesyonelinden destek almanın önemine vurgu yapılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Taksilerdeki indi-bindi ücreti ile ilgili şok açıklama

Taksilerdeki indi-bindi ücreti ile ilgili şok açıklama