Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Mantar enfeksiyonu vakalarında ürküten artış! Tedaviye direnç gösteriyor

Mantar enfeksiyonu vakalarında ürküten artış! Tedaviye direnç gösteriyor

Deri ve Zührevi Hastalıklar Profesörü, son zamanlarda mantar enfeksiyonu vakalarında belirgin bir artış gözlemlendiğine dikkat çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mantar enfeksiyonu vakalarında ürküten artış! Tedaviye direnç gösteriyor
KAYNAK: İHA

Son zamanlarda mantar enfeksiyonu vakalarında belirgin bir artış gözlemleniyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Engin, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Artan Vakalar ve Tedaviye Direnç

Prof. Dr. Burhan Engin, son dönemlerde özellikle gövde, genital bölge ve kasıkta yerleşen mantarlarda bir artış olduğunu vurgulayarak, bu tür mantar enfeksiyonlarının tedaviye direnç gösterebildiğini belirtti. Yeni tanımlanan mantar türleri ve artan hasta sayısı, bu durumun bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Mantar Enfeksiyonunun Belirtileri ve Yayılımı

Mantar enfeksiyonu, ciltte (saç, ayaklar, tırnaklar, genital bölge gibi) kaşıntı, pullanma ve kırmızı döküntüler gibi çeşitli belirtilerle kendini gösterebiliyor. Özellikle nemli ve sıcak ortamların etkisiyle yayılan bu enfeksiyonlar, hijyen eksikliği gibi faktörlerle de ilişkilendiriliyor.

Tedavi Yaklaşımları ve Öneriler

Prof. Dr. Engin, mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan ilaçlara karşı zamanla direnç gelişebileceğine dikkat çekerek, doğru tedavi yöntemlerinin ve ortamın düzeltilmesinin önemini vurguladı. Ayrıca, aile bireylerinde enfeksiyonun yayılma riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarım Kredi'nin market ve satış noktası sayısı 4 bin 300'e ulaştı

Tarım Kredi'nin market ve satış noktası sayısı 4 bin 300'e ulaştı