Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Kış aylarında direncinizi zencefille artırın

Kış aylarında direncinizi zencefille artırın

Vatandaşlar kış aylarında soğuk havalara karşı önlem almak için çeşitli bitkisel çözümlere yöneliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kış aylarında direncinizi zencefille artırın
KAYNAK: İHA

Kış aylarında soğuk hava koşullarıyla mücadele etmek isteyen vatandaşlar, zencefil tüketerek doğal bir önlem almayı tercih ediyor. Zencefil, genellikle limon, zerdeçal, bal ve tarçın gibi malzemelerle karıştırılarak tüketilen bir içecektir. Ayrıca, kış çaylarında da sıklıkla kullanılan zencefil, düzenli olarak tüketildiğinde vücudun direncini arttırmaktadır. Özellikle sabahları zorlananlar ve gün içinde üşüyenler için zencefil önerilmektedir.

Zencefil, toz, taze ve kuru baharat olarak üç farklı şekilde tüketilebilmektedir. Uzmanlar, zencefilin üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı faydalı olduğunu belirtiyorlar. İlaç kullanmak istemeyenler için mide bulantısı, boğaz ağrısı gibi durumlarda etkili bir çözüm sunan zencefil, metabolizmayı hızlandırarak kilo verme ve yağ yakımında da etkili olabilmektedir. Zerdeçal ile karıştırıldıktan sonra bal, karanfil ve tarçın eklenerek tüketildiğinde ise öksürük, bronşit, nefes darlığı, farenjit, KOAH gibi hastalıklara karşı olumlu sonuçlar sağlayabilir. Zencefil, mikropları kırarak grip ve nezle oluşumunu engelleyebilir, vücut direncini arttırarak kış aylarında ısı sağlayabilir.

Kış mevsimine geçiş aylarında sert hava değişiminden etkilenen insanlar, alternatif tıp yöntemlerine ilgi göstermekte ve bu dönemde aktarlardan ıhlamur, kış çayı, tarçın ve zencefil gibi ürünler satın almaktadır. Aktarlar, kış çayının genellikle grip olduktan sonra içildiği yanlış algısını düzelterek, bu içeceğin aslında vücut bağışıklığını ve direncini güçlendirmek için tüketilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Moody's gözleri üzerinde: Türkiye'nin kredi notu artacak mı?

Moody's gözleri üzerinde: Türkiye'nin kredi notu artacak mı?