Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık İlaçların yan etkileri bor'la azalıyor

İlaçların yan etkileri bor'la azalıyor

Türkiye merkezli bir AR-GE firması, parasetamol ilaçlarının karaciğer ve böbrekler üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla bor kullanılarak yapılan çalışmanın başarılı olduğunu duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İlaçların yan etkileri bor'la azalıyor

AW943333_03Sodyum pentaborat anhidrat adlı maddeyle gerçekleştirilen çalışma, bilim dergilerinde yayınlandı. Firmanın daha önce de borla farklı alanlarda çalışmaları olduğunu ve bu çalışmaların radyasyon durdurma, balatalar ve zırhlama için kullanımı ile roket yakıtları alanlarında başarılı sonuçlar verdiği ifade edildi. 

Araştırmaya ilişkin açıklama yapan Faruk Durukan, amacın, boru son teknolojilerle işleyerek Türkiye'ye katma değer sağlamak olduğunu belirtti. Durukan, sodyum pentaborat anhidratın borun yüksek teknolojiyle işlenmiş halini oluşturduğunu vurguladı. Bu çalışmaların akademik düzeyde yayınlanarak doktora ve yüksek lisans çalışmalarına katkı sağladığını dile getirdi.

Faruk Durukan, Türkiye'nin artık teknoloji satan bir ülke olması gerektiğine inanarak, AR-GE çalışmalarını tamamen kendi imkanlarıyla yaptıklarını ve bu yönde ilerlemeye devam ettiklerini vurguladı. Devletin AR-GE için ayrılan kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmayı hedeflediklerini ifade etti ve çalışmalarının ülkeye ve dünyaya faydalı olmasını temenni etti.

İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş’ta ayrılık 

Beşiktaş’ta ayrılık