Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Genç erkeklerde önde gelen öl*m nedenine dikkat!

Genç erkeklerde önde gelen öl*m nedenine dikkat!

Doç. Dr. Mehmet Cihat Demir, boğulma vakalarının önlenmesi için toplumsal bilinçlenme ve güvenlik önlemlerinin önemini vurguluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Genç erkeklerde önde gelen öl*m nedenine dikkat!
KAYNAK: İHA

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Cihat Demir, yaz aylarında artan boğulma vakalarına dikkat çekerek, alınacak önlemler hakkında önemli bilgiler verdi.

Boğulma Vakalarının Önemi ve İstatistikleri

Doç. Dr. Mehmet Cihat Demir, dünya genelinde yılda yaklaşık 360 bin kişinin boğulma nedeniyle hayatını kaybettiğini vurguladı. Bu vakaların genç erkekler arasında önde gelen ölüm nedeni olduğunu belirten Demir, her ölümcül boğulma vakasına karşılık, ölümcül olmayan dört boğulma mağdurunun tıbbi yardım aldığını ifade etti.

Boğulma Olaylarının Risk Grupları

Boğulma vakalarının özellikle küçük çocuklar ve genç erkekler arasında yaygın olduğunu belirten Demir, çocuklarda kazaların evdeki su birikintilerinde ve yüzme havuzlarında sıkça görüldüğünü açıkladı. Ayrıca yetişkinlerde boğulma riskini artıran faktörler arasında alkol kullanımı ve su sporları sırasında meydana gelen kazaları da sıraladı.

Önleyici Tedbirler ve Farkındalık Çalışmaları

Boğulma vakalarını önlemek için farkındalık çalışmalarının önemine değinen Demir, halka yönelik bilinçlendirme kampanyalarının etkin bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. 'İlk olarak yalnız başına yüzmekten kaçınılmalı, suya girmeden önce güvenlik önlemleri alınmalıdır' diyerek, önleyici tedbirlerin önemine dikkat çekti.

Acil Müdahale ve Hayat Kurtarma Teknikleri

Boğulma vakalarında hayat kurtarma tekniklerine değinen Demir, 'Temel ilk yardım ve kalp masajı uygulamalarının önemi büyüktür. Bir boğulma vakası sırasında yapılan doğru müdahaleler, mağdurların hayatta kalma şansını önemli ölçüde artırabilir' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın Portakal Festivali Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Altın Portakal Festivali Kaldığı Yerden Devam Ediyor