Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Çocuklarda soğuk alerjisine dikkat! Hayati risk taşıyor

Çocuklarda soğuk alerjisine dikkat! Hayati risk taşıyor

Genellikle hassas derili çocuklarda görülen soğuk alerjisi şiddetli vakalarda ciddi klinik bulgulara sebep oluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çocuklarda soğuk alerjisine dikkat! Hayati risk taşıyor
KAYNAK: İHA

Çocuklarda soğuk alerjisinin, özellikle hassas derilere sahip bireylerde sıkça görüldüğünü belirten Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, bu alerjinin belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Soğuk Alerjisi Belirtileri

Soğuk alerjisinin genellikle soğuk hava, rüzgâr ve soğuk sıvılara maruz kalma sonrasında ortaya çıkan belirtilerle kendini gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Nacaroğlu, bu belirtilerin kaşıntı, kızarıklık, kabarıklık ve şişme olduğunu belirtti. Tanı için ise en sık kullanılan yöntemin buz küpü testi olduğunu açıkladı.

Soğuk Alerjisinin Seyrine Dikkat

Soğuk alerjisinin özellikle soğuk ve rüzgârlı havalarda şiddetlenebileceğine vurgu yapan uzman, anafilaktik şok tablosuna neden olabilen ciddi durumların yaşanabileceğini söyledi. Bu durumda aniden bayılma, nefes darlığı, solunum zorlukları, kan basıncının düşmesi gibi ciddi klinik bulgular ortaya çıkabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu

Buz Küpü Testi ve Tanı

Prof. Dr. Nacaroğlu, bu alerjinin tanısında sıkça kullanılan buz küpü testinin, deriye 5 dakika süreyle buz küpü veya 0-4 derece soğukluğundaki cisimle temas ettirilip, sonrasında derinin ısınması beklenerek yapıldığını açıkladı. Test sonrasında deride kızarıp şişme olmasıyla tanının kesinleştiğini ifade etti.

Soğuk Alerjisinden Korunma Yolları 

Çocuklarda soğuk alerjisinden korunmak için kalın giyinmenin önemine değinen uzman, özellikle soğuk hava şartlarında kalın ve rüzgâr geçirmeyen kıyafetlerin tercih edilmesini önerdi. Ayrıca, acil durumlar için adrenalin içeren hazır enjektör kitlerinin reçete edilmesi ve kullanımı konusunda ailelere eğitim verilmesinin önemine dikkat çekti.

Doğru Müdahale ve İlaç Kullanımı

Prof. Dr. Nacaroğlu, çocuklarda soğuk alerjisinin etkili bir şekilde yönetilebilmesi için doğru müdahalenin önemli olduğunu belirterek, antihistaminik ilaçların kullanımının bu alerjiye bağlı bulguları azaltmada yardımcı olduğunu söyledi. Çocuğun durumuna ve semptomlarına uygun bir tedavi planının belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, doktor önerilerine uygun hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trump'ın Seçim Müdahalesi Davası Erteledi

Trump'ın Seçim Müdahalesi Davası Erteledi