Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Çocuklar Türk kahvesi içebilir mi?

Çocuklar Türk kahvesi içebilir mi?

Uzmanlar, kafein tüketiminin çocuklar için risklerini vurgularken, anneler arasında da kararsızlık ve endişe başladı. Detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çocuklar Türk kahvesi içebilir mi?

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın, şekersiz olmak kaydıyla çocukların istedikleri kadar Türk kahvesi içebilecekleri yönündeki açıklaması tartışma yarattı.

Prof. Karatay, çocukların, Türk kahvesini şekersiz olmak şartıyla istedikleri kadar içebileceklerini belirtti. Kahvenin güçlü bir antioksidan olduğunu vurgulayan Karatay, şekerin beyinde tahribat yapabileceğini ancak kahvenin bu tahribatı düzeltebileceğini ifade etti.

Uzmanlar Uyarıyor: Çocuklara Dikkat!

Ancak, çocuk hastalıkları uzmanları bu görüşe katılmıyor. Uzmanlara göre çocuklara kafein kesinlikle tavsiye edilmemeli.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Sultan Doğan, çocuklara kafein tüketiminin zararlarına dikkat çekerek, 0-13 yaş arası çocuklara kesinlikle kahve içirilmemesi gerektiğini belirtti.

Kafeinin Zararları

Bir fincan Türk kahvesinde ortalama 60 miligram kafein bulunduğunu ifade eden Doğan, kafeinin çocuklar için zararlı olduğunu dile getirdi. Kafeinin en önemli zararlarının sinir ve beyin gelişimine, davranış bozukluklarına, uyku düzeni bozukluklarına ve kalp ritim bozukluklarına yol açabileceğini vurguladı.

çocuklar türk kahvesi

Annelerin Endişeleri

Uzmanların açıklamaları, anneler arasında endişe ve kararsızlık yarattı. Bazı anneler, kendi çocuklarına küçükken kahve içirmediğini ve şimdi de içirmeyeceklerini belirtirken, diğer anneler ise bu konuda kararsız olduklarını ifade etti.

Uzman Tavsiyeleri

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Sultan Doğan'a göre çocuklar ancak 13 yaşından sonra kahve içmeye başlayabilir. Ancak, Dr. Doğan, 13-18 yaş grubu çocuklar için günlük en fazla bir fincan kahve tüketimini önerirken, aslında içmemelerinin daha iyi olacağını dile getirdi. Çünkü çocuklar zaten günlük yaşamlarında kafein alımı gerçekleştiriyorlar.

çocuklar türk kahvesi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Kanlı Nigâr’ Müzikali Son Kez Antalya'da

‘Kanlı Nigâr’ Müzikali Son Kez Antalya'da