Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Bursa liderliğini koruyor

Bursa liderliğini koruyor

Bursa Bölgesi, organ bağışında yıllardır liderliğini sürdürerek, 2023 yılında da bu alandaki üstün başarısını taçlandırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bursa liderliğini koruyor
KAYNAK: İHA

Bursa Bölgesi, uzun yıllardır organ bağışında ülke genelinde liderliğini sürdürerek, 2023 yılında da bu alandaki başarısını korudu. Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Düzce ve Bilecik illerini kapsayan bu bölge, beyin ölümü tespiti ve aile bağış oranları konusunda öncü bir rol üstlendi.

Tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim

Bursa Bölgesi'nde bulunan hastaneler, yaptıkları donör bildirimleri ile Türkiye genelinde organ bağışı konusunda önde gelen bir konumda bulunuyor. Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım, "Başta Bakanlığımız olmak üzere Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova ve Bilecik illerinde yıllardır sürdürülen organ bağışı farkındalık çalışmalarına destek veren Sağlık Müdürlükleri, hastane yöneticileri, yoğun bakım hekim ve hemşireleri ile büyük özverilerle çalışan organ nakli koordinatörlerimizin bu başarıda katkıları çok büyüktür. Bölgemizin senelerdir organ bağışında zirvede kalmasını sağlayan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim" dedi.

organ bağışi 33

Organ bekleyen hasta sayısı her geçen gün artıyor

Türkiye'de ve dünya genelinde organ ve doku bekleyen hasta sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Dr. Yıldırım, "2023 yılı itibariyle tüm Türkiye'de 24,449 kişi böbrek, 1,422 kişi kalp, 2,600 kişi karaciğer, 204 kişi akciğer, 277 kişi pankreas, 3,963 kişi kornea nakli için bekliyor. Bursa Bölgesi'nde ise 2,341 kişi böbrek, 337 kişi karaciğer, 138 kişi ise hala kornea beklemektedir" şeklinde bilgi verdi.

organ bağışı44

Herkesin bir gün organ ihtiyacı olabilir

Dr. Yıldırım ayrıca, herkesin bir gün organ ihtiyacı olabileceğini vurgulayarak, "Ülkemizde kadavradan bağış oranlarının hala düşük olduğunu görmekteyiz. Organ bağışı, hastalarımızın yaşamlarını sürdürebilmeleri için büyük bir öneme sahiptir. Bu konuda toplumsal farkındalık çalışmalarına büyük önem vermekteyiz. Organ bağışının azalması, birçok hastanın organ nakli yapılmadan kaybedilmesine neden olabilir. İnsanlarımızın bu hassas konuda duyarlı davranacaklarına inanıyor, özellikle vefat eden yakınlarının organlarını bağışlama noktasında bir gün kendi veya bir yakınlarının organ ihtiyacı olacağı bilinciyle hareket edeceklerini umuyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mafya babası Dündar Kılıç’ın kızını öldüren tetikçi işkence edilmiş halde ölü bulundu

Mafya babası Dündar Kılıç’ın kızını öldüren tetikçi işkence edilmiş halde ölü bulundu