Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Burdur'da DMD hastası yüzerek hayata tutundu

Burdur'da DMD hastası yüzerek hayata tutundu

Burdur'da çocukken kas erimesi hastalığı teşhisi konulan Ege Uğurcan Sarıyıldız, hastalığını yüzerek yavaşlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Burdur'da DMD hastası yüzerek hayata tutundu
KAYNAK: İHA

Burdur'un gururu Ege Uğurcan Sarıyıldız, 5 yaşında Duchenne Musküler Distrofi (DMD) kas erimesi hastalığı teşhisi konulduğunda, hayata küsmeyip mücadele yolunu seçti. Şimdi 26 yaşında olan Sarıyıldız, hayatını yüzme sporuna adamış ve hastalığını yavaşlatmayı başarmış durumda. Özellikle havuza girmekte zorlanan Ege'nin talebi üzerine, Burdur'da bulunan kapalı yüzme havuzuna engelli asansörü kurularak, engelli bireylerin daha rahat erişim sağlaması hedefleniyor.

Ege Uğurcan Sarıyıldız'ın ailesi, onun sporla iç içe bir yaşam sürmesini destekliyor. Annesi Gülender Sarıyıldız ve babası Orhan Sarıyıldız, Ege'nin düzenli olarak gittiği yüzme havuzunda ona eşlik ediyor ve bu sporun Ege'nin yaşam kalitesini artırdığını vurguluyor.

Burdur'da Dmd Hastası Yüzerek Hayata Tutundu

Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ege'nin ve diğer engelli bireylerin daha rahat yüzme deneyimi yaşayabilmesi için kapalı yüzme havuzuna portatif engelli asansörü temin etti. Bu sayede Ege ve diğer engelli bireyler, havuza daha kolay bir şekilde girebiliyorlar.

Sarıyıldız, yaptığı açıklamada, kas erimesi hastalığına rağmen yüzme aktiviteleriyle hastalığının seyrini yavaşlatmanın mümkün olduğunu ifade etti. Engelli bireylere seslenen Ege, mücadeleyi bırakmamalarını ve hayata tutunmalarını öneriyor.

Burdur'da Dmd Hastası Yüzerek Hayata Tutundu

Baba Orhan Sarıyıldız ise oğlunun hastalığıyla mücadelesinde sürekli yanlarında olduklarını belirtiyor. Ege'nin spora olan tutkusunu ve yüzme sporuyla tanışmalarını anlatan baba Sarıyıldız, diğer engelli bireylerin de benzer aktivitelerle hayatlarını zenginleştirmelerini tavsiye ediyor.

Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün sağladığı engelli asansörü, Ege Uğurcan Sarıyıldız ve diğer engelli sporcular için bir dönüm noktası olmuş durumda. Ege'nin mücadelesi ve ailesinin destekleri, toplumun engelli bireylere daha fazla erişim ve imkan tanıma çabalarını destekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ak Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Yücel Yılmaz Kimdir? Yücel Yılmaz Evli mi?

Ak Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Yücel Yılmaz Kimdir? Yücel Yılmaz Evli mi?