Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Bayat Balık Nasıl Anlaşılır?

Bayat Balık Nasıl Anlaşılır?

Taze balık mı, bayat balık mı? İşte balıkların bayat olduğunu anlamanın ipuçları işte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bayat Balık Nasıl Anlaşılır?

Bayat balık tüketiminde en büyük pay, kuşkusuz balık satıcılarına aittir. Çoğu zaman av sezonunda elde kalan balıklar taze balıklar ile karıştırılarak müşteriye sunulduğundan, insanların taze balıklar arasındaki bayatları fark etmeleri oldukça güçleşir. Bu durum, tüketicilerin sağlığını riske atabilir ve zehirlenmelere yol açabilir.

Gözlerin Önemi

Balığın bayat olduğunu gösteren en belirgin özellik, gözlerinin düzleşmesi ve parlaklığını kaybetmesidir. Taze balıkta gözler yandan bakıldığında yarım daire şeklindedir. Ancak bayatladıkça, gözler düzleşir ve parlaklığını kaybeder.

Kokusuyla Belli Olan Bayat Balık

Bayat balığın kokusu, genellikle taze balıklardan oldukça keskin bir şekilde farklıdır. Taze balık genellikle hafif yosun kokarken, bayatlayan balıklardan kötü bir koku yayılır.

Solungaçların Durumu

Balığın solungaçlarının ve dış yüzeydeki pulların durumu da bayatlık hakkında bilgi verir. Taze balıkta solungaçlar kırmızı renkte ve parlak bir yapıdadır. Ancak balık bayatladıkça, solungaçların renginde solma yaşanır ve pullar deriden ayrılır.

Su Testi

Bayat balığı suya attığınızda genellikle su yüzeyinde kalır çünkü içinde oluşan gazlar balığın batmasını engeller. Taze balık ise genellikle dibe çöker. Ayrıca bayat balık, üzerine parmağınızla bastığınızda iz bırakır ve bu bölge çabuk çöker.

Son olarak

Dik durmayan, suda batan, gözleri içine çökmüş, solungaçları matlaşmış, keskin bir kokuya sahip ve pulları deriden ayrılmış balıklardan kaçınarak, bayat balık zehirlenmesi riskini en aza indirebilirsiniz.

I-9

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sevil’in Esra Erol’daki Dramı: Yüzümdeki Kıllar Yüzünden Kocam Beni Beğenmiyor

Sevil’in Esra Erol’daki Dramı: Yüzümdeki Kıllar Yüzünden Kocam Beni Beğenmiyor