Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Akdeniz'in başarılı doktoruna TÜSEB'den Aziz Sancar Bilim Ödülü

Akdeniz'in başarılı doktoruna TÜSEB'den Aziz Sancar Bilim Ödülü

Türkiye'nin ilk yüz, çift kol nakli ameliyatlarını gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü'ne layık görüldü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz'in başarılı doktoruna  TÜSEB'den Aziz Sancar Bilim Ödülü
KAYNAK: Akdeniz Üniversitesi/ Bülten

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından düzenlenen 9. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve TÜSEB Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödül töreninde ödüller sahiplerini buldu.

Dünyanın ilk rahim nakli, Türkiye'nin ilk yüz, çift kol nakline imza atan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, bilime yaptığı katkılardan dolayı TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü'ne layık görüldü.

Fahrettin Koca'dan aldı

Ödülünü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan alan Prof. Dr. Ömer Özkan, yaptığı konuşmada, "Bu ödül, Türkiye'de organ naklinin gelişmesi için çalışan tüm bilim insanlarımıza verilmiş bir ödüldür. Bu ödülü, organ nakli bekleyen tüm hastalar adına kabul ediyorum" dedi.

Erdoğan'dan mesaj

Erdoğan da törene video mesaj göndererek, Prof. Dr. Ömer Özkan ve diğer ödül sahiplerini tebrik etti. Erdoğan mesajında, "Nobel ödüllü bilim adamımız Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ismine ithaf edilerek verilen ödül sahiplerini canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü, sağlık bilimi ve teknolojileri alanında ülkeye ve insanlığa hizmet etmek amacıyla yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş bilim insanlarına veriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni yılda araç sahiplerini bekleyen zamlar endişe yaratıyor

Yeni yılda araç sahiplerini bekleyen zamlar endişe yaratıyor