Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Adenovirüs salgınına dikkat! Adenovirüs belirtileri neler?

Adenovirüs salgınına dikkat! Adenovirüs belirtileri neler?

Kulak Burun Boğaz Uzmanı, son günlerde ortaya çıkan adenovirüs salgını hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adenovirüs salgınına dikkat! Adenovirüs belirtileri neler?
KAYNAK: İHA

Son günlerde gündeme gelen adenovirüs salgını hakkında bilgi veren Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Faruk Atlı, virüsün hızlı yayılmasına rağmen pandemi düzeyinde bir tehdit oluşturmadığını belirtti. Dr. Atlı, virüsün özellikle boğaz gıcıklanmasına ve enfeksiyona neden olduğunu, baş ve boğaz ağrılarına yol açtığını vurguladı.

Adenovirüsün her yaş grubunu etkileyebileceğine dikkat çeken Dr. Atlı, kalabalık ortamlarda maske kullanımının önemine vurgu yaptı. Pandemideki diğer virüslere benzer şekilde görünen adenovirüsün, ciddi bir tehdit oluşturmadığını belirten Dr. Atlı, 'Çok çabuk yayılan bir durumu var ama pandemiye benzemiş olmasına rağmen, o kadar sıkıntı oluşturacak bir virüs değildir' açıklamasını yaptı.

Adenovirüs Salgınına Dikkat! Adenovis Belirtileri Neler (2)

Adenovis belirtileri neler?

Dr. Atlı, adenovirüsün belirtileri arasında boğaz gıcıklanması, baş ve boğaz ağrıları, sinüzit ve göz enfeksiyonları olduğunu ifade etti. Uzman, virüsün özellikle sinüs bölgesine yerleştiğinde süper enfeksiyonlara neden olabileceğini ve uzun süreli öksürüklere yol açabileceğini söyledi. Bu durumda antibiyotik tedavisi öneren Dr. Atlı, hastalıktan korunmak için bol sıvı tüketimi, hijyen kurallarına uyum ve vitamin takviyelerinin önemine vurgu yaptı.

Dr. Atlı, konuşmasını şu şekilde tamamladı: 'Çok çabuk yayılan bir durumu var ama pandemiye benzemiş olmasına rağmen, o kadar sıkıntı oluşturacak bir virüs değildir. Bu tür hastalıklar bir sürü zararlara neden olabiliyor ama önemli olanı çok fazla iş gücü kaybına sahip olduğu için önemli. Mutlaka doktora başvurmamız gerekiyor. Kalabalık yerlerde mutlaka maske kullanmamız ve temizliğe dikkat edip bol sıvı ile vitaminler ile destek vermek gerekiyor.'

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya’da Okul Çevresine Denetim!

Alanya’da Okul Çevresine Denetim!