Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Tek umudu Erdoğan ve Çavuşoğlu  

Tek umudu Erdoğan ve Çavuşoğlu  

Alanyalı Turancan Demir, İsveç'in 'Ret' yanıtı nedeniyle 1,5 ay sonra İsveç'te doğum yapacak olan resmi nikahlı eşinin yanına gidemiyor. Turancan "Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Dışişleri Bakanımız Çavuşoğlu'ndan yardım istiyorum" diyerek, yetkililere seslendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tek umudu Erdoğan ve Çavuşoğlu  

Antalya’nın Alanya ilçesinde bir otelde garson olarak çalışan Alanyalı 24 yaşındaki Turancan Demir, 1 yıl önce Alanya'ya annesi ve teyzesi ile tatile gelen Kosova asıllı İsveç vatandaşı Müslüman bir ailenin kızı olan Skurta Kastrati ile tanıştı ve evlendi. Ancak İsveç'te yaşamak isteyen çifte olumsuz yanıt geldi. 

Turancan Demir, ailesi ve Skurta Kastrati ile birlikte Alanya Müftülüğü'ne gitmiş, Skurta 'Sevda' adını almış ve aynı gün Alanya Belediyesi Nikah Dairesi'ne giderek resmi evlilik başvurusu yapmışlardı. Sevda Skurta Kastrati, Alanya Belediyesi Nikah Dairesi'nin istediği evrakları temin etmek için İsveç'e dönmüş, Turancan Demir de bu süreçte yurtdışı pasaportunu çıkartıp, İsveç'e gitmek için başvuru yaptmıştı. Bu süreçte Kosova asıllı İsveç vatandaşı Sevda Skurta Kastrati, üç kez daha Alanya'ya gidip gelmişti. Hamile kalan Sevda ile Turancan'ın resmi nikahları da kıyılırken, çift, İstanbul İsveç Büyükelçiliği'ne giderek İsveç'te yaşamak istediklerini ifade ettiler. Ancak çift olumsuz yanıtla yıkıldı.

imam nikahı

1,5 AY SONRA BEBEĞİ OLACAK 

Sevda Skurta Kastrati Demir, İsveç'e dönerken, Turancan Demir'in İsveç'e eşinin yanına gitme başvurusuna da İsveç 'Ret' cevabı verdi. Bir buçuk ay sonra bir oğlu olacağını, eşi doğum yaparken yanında olmak istediğini belirten Alanya Belediyesi’nde geçici işçi olarak çalışan Turancan Demir, "O kadar çaresizim ki, neredeyse psikolojim bozulacak. Eşim doğum yaparken bir baba olarak yanında olmak istiyorum. Son çare sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Alanyalı Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun destek vermesi" dedi.

WhatsApp Image 2023-05-29 at 17.41.17

TIPKI SARAH VE MUSA AŞKI

Turancan'ın babası Alanyalı gazeteci ve oyuncu Zeki Demir de "Oğlum her geçen gün sararıp soluyor. Her akşam geç vakitlere kadar internet üzerinden eşi ile konuşuyor. Ben de, eşim de çok üzgünüz. Neredeyse 1 yıldır büyük sıkıntı içindeyiz. Başvurduğumuz hiçbir yerden destek bulamıyoruz. Yıllar önce İngiliz kızı Sarah ile Türk genci Musa'nın aşkı dillere destan olmuştu. Aynı durumu şimdi oğlum Turancan ile İsveç vatandaşı gelinim Skurta Sevda yaşıyorlar. Seven, evlenen, çocuk bekleyen bu çifti birleştirmek herhalde çok büyük sevap olur" dedi.

Nihat SARAÇ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
RTÜK açıkladı: O kanalların seçim yayınları incelendi

RTÜK açıkladı: O kanalların seçim yayınları incelendi