Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “ÖZEL PEŞKEŞLER” YENİDEN MECLİS’TE

“ÖZEL PEŞKEŞLER” YENİDEN MECLİS’TE

Gazetemiz Akdeniz Gerçek’in 10 Haziran 2023'te ‘Özel peşkeş teklifleri’ başlıklı manşeti sonrası Antalya Büyükşehir Meclisi’nin Haziran ayı gündeminden geri çekilen ‘rant’ odaklı, kamu yararına aykırı plan teklifleri yeniden gündemde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“ÖZEL PEŞKEŞLER” YENİDEN MECLİS’TE

Gazetemiz Akdeniz Gerçek’in ‘Özel peşkeş teklifleri’ başlıklı manşeti sonrası Antalya Büyükşehir Meclisi’nin Haziran ayı gündeminden geri çekilen ‘rant’ odaklı, kamu yararına aykırı plan teklifleri yeniden gündemde. Alanya ve Aksu odaklı tadilatlar 7 Ağustos Pazartesi saat 14.00’te yapılacak Ağustos Meclisi’nin gündeminde.

KOMİSYON "UYGUN DEĞİL" DEDİ

Alanya ilçesi ile ilgili olan 19,20, 21, 22, 23, 24 ve 25. gündem maddelerinde imar planlarında kamu alanı olarak gözüken alanların plan değişikliği ile özel kullanıma sunulması dikkat çekiyor. Bilindiği İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nca hazırlanan raporlara göre maddelerin uygun olmadığı belirtilmişti. Alanya Belediye Meclisi’nden gelen kamu alanlarının özelleştirilme teklifini uygun bulmayan komisyon, teklifleri meclisin takdirine sunmuştu. Şimdi aynı raporla gündemler yeniden Meclis’te.

AKSU DA KOMİSYONA TAKILMIŞTI

Aksu ilçesi ile ilgili 28 ve 29’uncu gündem maddelerinde ise imar planlarında kamu alanı olarak gözüken parseller yapılacak plan değişikliği ile özel kullanıma sunuluyor. Aksu ilçesindeki özelleştirme teklifleri İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından olumsuz olarak raporlanmıştı. Tıpkı Alanya gibi Aksu Belediyesi’nden gelen maddelerde imar planlarında kamu alanı olarak gözüken bölgelerin özelleştirilmesinin uygun olmadığını belirten komisyon ilgili teklifleri Meclis’in takdirine sunmuştu. 

Haziran ayında geri çekilen maddeler yarın yeniden gündemde.

NE OLMUŞTU? 

ARDA KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'li Başkan kongrede kalp krizi geçirdi

CHP'li Başkan kongrede kalp krizi geçirdi