Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber MEB’de çifte standart iddiası

MEB’de çifte standart iddiası

1. Liselerarası Matematik Yarışması’nın ödül töreni bugün videokonferans ile yapıldı. MEM’in Antalya’daki ilk videokonferanslı ödül törenine çifte standart iddiası damga vurdu. İkinciliği paylaşan öğrencilerden sadece biri MEM’e davet edildi. İkinciliği paylaşan diğer öğrenci, neden davet almadığını sorguluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MEB’de çifte standart iddiası

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) ve Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi işbirliğinde 11 Mart 2020 tarihinde düzenlenen 1. Liselerarası Matematik Yarışması’nın ödül töreni yapıldı.  

MEB TÖRENİNE İKİ ÖĞRENCİ KATILDI

Antalya MEM’den verilen bilgiye göre ödül törenine Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı İlham Aliyev, Dekan Yardımcısı Mustafa Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş İile törene video konferans yöntemiyle katılan İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

İKİNCİLİĞİ PAYLAŞAN DİĞER ÖĞRENCİ YOKTU

MEM’in yaptığı açıklamaya gör törende; İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı İlham Aliyev dereceye giren öğrencileri tebrik ederek salonda hazır bulunan ve yarışmada birinci ve ikinci olan öğrencilere madalyaları ile ödüllerini takdim etti. Diğer dereceye giren öğrencilerin ödülleri ise İlçe Milli Eğitim Müdürleri’nce verildi. Pandemi sebebiyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen tören,  MEM’in ilimizde video konferans yöntemiyle yaptığı ilk ödül töreni olurken, törene çifte standart iddiası damga vurdu.

ÖĞRENCİMİZ DAVET EDİLMEDİ

ENVAR Koleji Müdürü  Mehmet Ali Sarıca, ikinciliği paylaşan öğrencilerinin MEM’e davet edilmemesine ilişkin üzüntüsünü paylaştı. Sarıca, “Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan Matematik Yarışması Ödül Töreni Zoom üzerinden online olarak yapıldı. Önceden yapılan bilgilendirmelerle Antalya  ikincisi olan ve Altın Madalya’yı hak eden öğrencimizi ailesiyle okulumuzda ağırladık. İl ikinciliği iki öğrenci tarafından paylaşılmıştı.Program başladı. İl Birincisi öğrencimize ödülü verildi. İl ikincisi olan öğrenci ödülünü aldı. İkinciliği paylaşan bizim öğrencimizin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çağrılmadığını o an öğrendik” dedi.

ÖĞRENCİ SORDU: NEDEN ÇAĞRILMADIM?

“İl ikinciliği iki öğrenci tarafından paylaşılmış olmasına rağmen bu farklı uygulama nedendi? Duygularımı içime atma zorluğu yaşar, nasıl kamufle edebileceğimi düşünürken birden irkildim? Öğrencim bana soruyordu; ‘Ben niye Milli Eğitim’e çağrılmadım.’ Cevap veremedim. Sustum, yutkundum, başım öne düştü, yüzüm kızardı, terledim bunaldım” diyen Sarıca, 41 yıllık meslek hayatının en zor ve en özensiz gününü yaşadığını belirtti.

Nizamettin ÖZMEN

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
GAZİPAŞA’DA HASRET BİTTİ

GAZİPAŞA’DA HASRET BİTTİ