Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Kira artışının sebebi yabancılara verilen vatandaşlık

Kira artışının sebebi yabancılara verilen vatandaşlık

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası resmi kaynaklara göre Antalya’ya gelen depremzede sayısı 150 bini geçti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kira artışının sebebi yabancılara verilen vatandaşlık

Antalya’da artan kira fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Pansiyoncular ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Özcan Sucu, “Kira artışlarının sebebi deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımız değil bizim vatandaşlık verdiğimiz kişilerdir. Vatandaşlık alan kişilerin Antalya’da birden fazla ev alarak kiraya vermesi kira artışlarının asıl sebebidir” dedi.

Pansiyoncular ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Özcan Sucu, “Depremzedeler oteller ve pansiyonlarda çok kalmadı. Depremzedelerin bir kısmı memleketlerine döndü bir kısmı Antalya’da ev tuttu. Turizm sezonu olumsuz olarak etkilenmez. Depremzedelerin Antalya’da ki en olumsuz etkilendiği durum kira fiyatları. Antalya’nın fahiş bir kira artışı var. Piyasada da talep olduğu için kira artışları yükseliyor.  Depremzedelerin herhangi bir mağduriyeti olmadı. Bize olumsuz bir geri bildirim olmadı. Devletin yönlendirmesi ise olaylar şekillendi. Depremzedeler durumu biliyor. Turizm sezonunun da başlaması ile birlikte otellerden ayrılış oldu. Bazı işletmeler de bu durumu sübvanse etmeye çalışıyor, depremzedelere kapılarını açtı” dedi.

“DEPREMZEDELERDE NASİBİNİ ALDI”

“Depremzedelerin Antalya’da kalıcı olması herhangi bir demografik olumsuzluğa yol açmaz çünkü Antalya ülkenin dört bir yanından göç alan bir yer” diyerek Antalya’nın demografik yapısının değişmeyeceğini aktaran Başkan Özcan Sucu, “Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle zaten bir çok yabancıyı misafir ediyor. Bizim ülkemizin vatandaşları demografik yapıyı olumsuz yönde etkilemez. Artık insanlar geldiği şehri tanıyabiliyor. Kepez her gün büyüyor. Yeni yapılaşma durumları başladı. Kira artışlarının sebebi deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımız değil bizim vatandaşlık verdiğimiz kişilerdir. Bu durumdan da depremzedeler nasibini aldı maalesef. Depremzede vatandaşlarımız da Antalya’da kiralık ev aradığı için talep oluşuyor, talep olduğu için de kiralar katlanıyor. Vatandaşlık alan kişilerin Antalya’da birden fazla ev alarak kiraya vermesi kira artışlarının asıl sebebidir” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“TAM BAĞIMSIZLIK İÇİN BAĞIMSIZ ENERJİ”

“TAM BAĞIMSIZLIK İÇİN BAĞIMSIZ ENERJİ”