Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Kılıçdaroğlu’ndan yeni video: “Eğitimde yapacağım en büyük devrim”

Kılıçdaroğlu’ndan yeni video: “Eğitimde yapacağım en büyük devrim”

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yeni bir video paylaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kılıçdaroğlu’ndan yeni video: “Eğitimde yapacağım en büyük devrim”

Hepimizin en hayati meselesi eğitim diyen Kılıçdaroğlu, “Eğitim sistemimiz çok uzun yıllardır sistematik biçimde tarumar edildi. Son 20 yılın faturası ise çok ağır oldu. Bu iktidar, 8 kez milli eğitim bakanı değişti,  17 kez de eğitim sistemi değişti. Sanki yapboz tahtası. Bugün eğitimden ne öğrenciler mutlu, ne öğretmenler ne de aileler” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videoda öne çıkan satırbaşları şöyle;

MALİYETLER OECD ORTALAMASININ 2 KATI

Hem halkı fakirleştirdiler hem de eğitim harcamalarını OECD ortalamasının iki katına çıkarttılar. Bakın bu ülkede fakir fukaranın makus talihini yenmesinin tek yolu eğitim öğretimidir.

YAPACAĞIM EN BÜYÜK DEVRİM MEB’İ BAĞIMSIZ HALE GETİRMEK

"Tüm sorunların farkındayım. Çözümler için de uzun süredir çalışıyorum. Bugün eğitimde yapacağım en büyük devrimi açıklayacağım. Düşündüm taşındım iyi eğitimin en büyük düşmanı nedir diye. Çok basit bir yanıtı var bu sorunun, siyaset. Eğitimi siyasi saiklerle yönetmeye kalkarsan o sistem çöküyor. O zaman en önemli reform milli eğitim bakanlığını gerçekten dünyada kabul görmüş, pedagojik kurallara göre yönetmen ve siyasetin etkisinden arındırmak.

Yani özetle yapacağım en büyük devrim, Milli Eğitim Bakanlığı’nı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası gibi bağımsız bir yapıya dönüştürerek içine asla siyasetin girmeyeceği bir kurum haline getirmektir.

MESLEKİ EĞİTİM SİSTEMİNİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Tüm mesleki eğitim sistemini yeniden inşa edeceğiz. Yepyeni bir model üzerine çalıştık. Gençlerimizin mesleki diplomaları tüm dünyada geçerli olacak.

ZEYNEP MERİÇ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya turizmde rekor kırdı

Antalya turizmde rekor kırdı