Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “Halk isterse onu da kaldırırız”

“Halk isterse onu da kaldırırız”

49 Yıllığına ihalesiz olarak 18 milyon TL karşılığında verilen Antalya Pamuklu Dokuma AŞ’ye ait 488 dönümlük alanın tamamının kullanımı konusunda Antalya'nın ortak aklına müracaat edileceğini kaydeden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, henüz davası

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Halk isterse onu da kaldırırız”

49 Yıllığına ihalesiz olarak 18 milyon TL karşılığında verilen Antalya Pamuklu Dokuma AŞ’ye ait 488 dönümlük alanın tamamının kullanımı konusunda Antalya'nın ortak aklına müracaat edileceğini kaydeden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, henüz davası devam eden ticari alanın da gerekirse statüsünün değiştirilebileceğini belirtti

TİCARİ ALAN DA KALKABİLİR

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Erdal Öner döneminde MDC Turkmall’a ihalesiz olarak 49 yıllığına verilen Antalya Pamuklu Dokuma fabrikası alanı ve 400 bin metrekare inşaat alanı olan ticari alana ilişkin Dokuma Çalışma Grubu üyeleri ile gazetecilerle buluştu. Fabrika alanında yapılan toplantı ve inceleme gezisi sırasında ‘kent parkı olan fabrika alanına ilişkin sıkıntı olmadığı ama önemli olanın ticari alanın geleceği olduğu, burada ticari alanın kaldırılmasının ya da emsal konusunun değişmesinin sözkonusu olup olmadığını’ sormamız üzerine Başkan Tütüncü, “Mahkeme sürecinin ardından gerekirse orada da ticari alanı kaldırırız” dedi.

……………………………………

 

250 Bin metrekarelik, 400 bin metrekare inat alanı olan Antalya Pamuklu Dokuma Sanayi Türk Anonim Şirketi’nin fabrika arkasındaki ticari alanının 49 yıllığına ihalesiz devredildiği MDC Turkmall firmasıyla davalar sürerken, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kamuoyunda kaygıların önüne geçmek için, “Şuan davalar nedeniyle tasarrufumuz olamayan bu alanda da ortak akılla hareket edeceğiz. Seçim beyannamemde kongre vadisi olmasını istedim ama gerekirse ticari alanı da kaldırırız” dedi.

 

FABRİKA ALANI HALKA AÇILACAK

Kepez Belediye Meclisi kararıyla oluşturulan Dokuma Çalışma Kurulu ve kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü dün Antalyalı gazetecilerle Kepez İlçesi’ndeki fabrikasının temeli 5 Ocak 1956’da atılarak 1961’de başlayan üretimini 2003 yılına kadar sürdüren Antalya Pamuklu Dokuma Sanayi Türk Anonim Şirketi’nin fabrika alanında bir araya geldi. 12 yıldır kaderine terk edilirken, kamuoyunda alana ilişkin rant kaygıları süren fabrika alanında hiçbir bina yıkıp hiçbir bina yapmadan buranın ortak akılla halka kazandırılacağını kaydeden Başkan Tütüncü, gazetecilerin sorularını aldı.

 

ÖNCE FABRİKA ALANI

Çalışma Grubu Başkanı Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın da fabrika alanı için kendilerine belediye meclisi tarafından verilen yetki kapsamında ortak akılla bu alanda yapılacakların konuşulacağını aktardı. Kent dinamikleriyle yapılacak görüş alışverişi sonrasında kısa zamanda alanın kent müzesi ve çeşitli sanatsal faaliyetlerin yeralacağı mekanlar olarak halka açılacağını söyledi.  Başkan Aydın, ticari alana ilişkin şuan davalar nedeniyle bir çalışma yapılamadığını ifade etti.

 

KONGRE MERKEZİ DE OLABİLİR AMA…

MDC Turkmall’a geçmiş dönemde yapılan sözleşmenin mahkeme tarafından iptal edilmesine rağmen, ticari alana ilişkin üst kullanım hakkının halen şirkette olduğunu ve yargılamanın devam ettiğini belirten Başkan Tütüncü, bu alanda da yargılama süreci sonunda ortak akılla otel, rezidans, toplu konut, alışveriş merkezi dışında ne yapılması gerektiğinin belirleneceğini ifade etti. Tütüncü, kongre vadisi yapmayı düşündüğü alanda gerekirse ticari kullanım hakkının da kaldırılabileceğini söyledi.

SONGÜL BAŞKAYA

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Çıkmaz bir yola sürüklenmekteyiz”

“Çıkmaz bir yola sürüklenmekteyiz”