Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Gazipaşa halkı isyanda

Gazipaşa halkı isyanda

Gazipaşa’ya birinci dereceden sit alanına yapılması planlanan otellere karşı halk ayaklandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gazipaşa halkı isyanda

Gazipaşa Belediye Meclis üyesi Esin Bilgiç Gazipaşa Hepimizin Platformu’nun yarın Attalos Heykeli önünde yapacağı açıklamayı sosyal medya hesaplarından paylaşarak partileri, siyasi örgütleri ve çevrecilere çağrıda bulundu.

V9OXTBRV9_resim_8_5_2019_17_b

kıyı doğal alanlarının korunmasını ve planlamalarda kamu yararının önceliğini savunması gerektiğini vurgulayan Esin Bilgiç  “8 Nisan Cumartesi Günü, saat 14.00 ‘de Antalya kent merkezinde, Attalos Heykeli önündeki basın açıklamamıza planlamaların rant odaklarını geliştirmek için yapılmaması gerektiğini savunan, kıyı doğal alanlarının korunmasını ve planlamalarda kamu yararının önceliğini savunan başta tüm halkımızı, tüm siyasi partileri, tüm demokratik kitle örgütlerini, tüm meslek odalarını, tüm çevre bileşenlerini bekliyoruz.

Gazipaşa’nın denize sert inen, dik yamaçlarının arasında, küçük üç kumsal kıyısı var. Ve bu kıyılar ender bulunan doğal güzellikleri nedeni ile sit alanı. İki kıyısının arkasındaki topraklar tarım alanı. Tüm dağ köyleri ile, tüm merkez mahalleleri ile bu küçük üç kıyımız, tüm ilçenin nefes alma noktası… Hem insanlarımız için, hem yetiştirdiğimiz ürünlerimiz için..Ve öyle bir planlama yapılmış ki bu kıyılarda, ne sit alanı olduğu dikkate alınmış, ne kıyı doğal yaşam alanları, ne de ilçe halkı…Modası geçmiş, yıllar öncesinin yanlış turizm anlayışı, her şey dahil devasa otel sıraları, ilçe halkına hiç kıyılarına ulaşma hakkı tanınmadan uygulanmaya çalışılıyor”dedi.

BU PLANLAMAYI REDDEDİYORUZ

Esin Bilgiç sözlerine şu şekilde devam etti: “Oysa biz biliyoruz ki kendi kaynaklarınızı, kendi kıyı alanlarınızı kullanamadığınız zaman esaret başlar. Karşı olduğumuz sadece deniz kıyılarına ulaşamamak değil, bir ilçe halkını, oradaki doğal yaşamı, arkadaki tarım alanlarını yok sayan bu anlayıştır. Gazipaşa Halkı geçmişte nasıl yağmaya boyun eğmemiş ve bizzat Atamızın eliyle Atamızdan adını almışsa, aynı duruşla şimdi de yağmaya boyun eğmeyecektir.

Konumlandığı alandaki tüm yaşamı ezerek gelecek olan bu turizm anlayışı ne virüs dinledi, pandemide herkesin eve kapandığı günlerde geri adım attı, ne geçtiğimiz günlerde yaşadığımız büyük depremde… Ve konumlandığı mahallenin nüfusundan fazla kişi sayısı barındırma kapasitesindeki ilk devasa beton otelin ÇED toplantısı da büyük depremin üçüncü günü yapıldı…Biz bilimsel raporların, bilirkişi raporlarının, daima kamu yararına çalışan meslek odalarının, baronun karşı olduğu, halkla hiç paylaşılmadan uygulanmaya çalışılan ve doğanın sesinin reddettiği bu planlamayı reddediyoruz.”

CENGİZ SAVAŞERİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaaltı’ndan personellere ikramiye

Konyaaltı’ndan personellere ikramiye