Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber DEPREMZEDEYLE DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?

DEPREMZEDEYLE DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?

Depremzede Mehmet Kamçı Hakan Tütüncü vasıtasıyla Kepez Belediyesi'nde temizlik personeli olarak girdiği işten çıkarıldıktan sonra iddiaya göre istifası istendi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DEPREMZEDEYLE DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?

Arda KIR

Depremden sonra Antalya’ya gelen ve Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün talimatıyla Kepez Belediyesi’nde temizlik personeli olarak işe alınan Mehmet Kamçı’nın 1 ayın ardından yine Tütüncü’nün talimatıyla işten çıkarılacağı ileri sürülmüş ve konu ilk kez gazetemizde haber yapılmıştı.

Hakan tütüncü

Kamçı’ya Kahramanmaraşlı Konyaaltı Belediye Başkan Semih Esen’den iş sözü verilirken, Esen’in ardından Kamçı’nın söylemine göre Kepez Belediyesi bu kez Kamçı’dan istifasını istedi.

1-702

6 Şubat depremine Kahramanmaraş’ta yakalanan Mehmet Kamçı’nın geçtiğimiz ay Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün talimatıyla temizlik personeli olarak işe alındığı ve 1 aylık çalışmasının ardından yine Tütüncü’nün talimatı ile işten çıkarılacağı konusunu 15 Eylül tarihli sayımızda ‘Depremzedenin ekmeğiyle oynamayın’ başlıklı haberimiz ile ortaya çıkartmıştık.

1 2-7

Bu haber üzerine CHP Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, Hakan Tütüncü’ye, ‘Hem belediyeye alıp hem de bir ay sonra dalga geçer gibi işten çıkarmak bir belediye başkanına yakışıyor mu?’ demişti. Bunların üzerine konuya hassasiyet gösteren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, depremzede Mehmet Kamçı’ya iş sözü verdi.

Semih Esen-5

BELEDİYE NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Son edinilen bilgiye göre Kepez Belediyesi’ne avukat ile giden depremzede Mehmet Kamçı’ya avukatın yanında, ‘Kimse seni işten atmadı. İstifa ettin’ denilerek istifasını imzalaması istendi. Bunun üzerine Mehmet Kamçı, “Ben işten çıkmadım. Bana araç gereçlerimi verin. İş başı yapayım” dedi. Avukat ile ayrıldıktan sonra Mehmet Kamçı’yı tekrar arayan Kepez Belediyesi yetkilileri iddiaya göre ‘Evrakların hazır gelip imzala’ diyerek çıkış evraklarını imzalamak üzere Kamçı’yı tekrar çağırdı. Bunun üzerine Mehmet Kamçı, imza atmaya gitmedi. Kepez Belediyesi’ndeki yetkililerin, avukatın yanında Mehmet Kamçı’ya ‘İstifa ettiniz’ demesi ve daha sonra Kamçı’yı arayarak ‘Çıkış evraklarınızı gelin imzalayın’ demesindeki büyük çelişki dikkat çekerken, Kamçı, “Bana söylenen, işten çıkarıldığım. Bana söylenenin arkasında durulmalı” dedi. Kepez Belediyesi’nden konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmezken, belediye yetkililerinin neden böyle bir tutum sergilediği bilinmiyor.

Mehmet Kamçı

“EKMEĞİMİ ELİMDEN ALDINIZ”

Konuyu aktaran Mehmet Kamçı, “Ben istifa etmedim. Benim çıkış talimatımı verdiniz. Bunu kabul edin. Benim çıkışımı Hakan Başkan’ın onayladığı söylendi. Ben geçtiğimiz günlerde çıkış talimatımı imzalamadım. Bugün çıkışımı imzalamak için geldim dedim. Yetkililer de ‘Sizi biz çıkarmadık. Siz istifa etmişsiniz’ dediler. Bunun için sizi çağırdık dediler. Ben de avukatın yanında, amirimi aradım, amirime, ‘Bana işimin sonlandırıldığını söylediniz. Daha sonra benden çıkış imzamı atmamı istediniz. Doğru mudur?’ diye sordum. Amirim de ‘Doğru’ dedi. Belediyedeki yetkililer de ‘Sen istifa etmişsin’ dediler. Ben de ‘O zaman istifa etmiyorum. Yarın görevime devam ediyorum’ dedim. Onlar da ‘Tamam’ dediler. Avukatla oradan çıktık, 10 dakika sonra beni aradılar ve ‘İş başı yapamazsınız. Evraklarınız geldi gelin imzalayın’ dediler. Avukatın yanında ‘Çıkış evrakınız yok istifanız var’ dediler, avukatla çıktıktan sonra, ‘Çıkışını imzala’ diye aradılar. Sayın Hakan Başkan benim ekmeğimi elimden aldınız. Çıkış kararımı verdiniz. Beni orada istifa etmeye zorladılar. Bana söylenenlerin arkasında durulmasını istiyorum” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zorunlu trafik sigortasında azami primler SEDDK'da

Zorunlu trafik sigortasında azami primler SEDDK'da