Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “DENİZE SADECE BAKIYORUZ”  

“DENİZE SADECE BAKIYORUZ”  

Antalya’da amatör denizciler, yelkenlerini denize indirmek ve kaldırmak için kullandığı rampa sayısında büyük bir eksiklik olmasından yakınıyor. Gençlerse deniz sporlarını yapamamaktan dertli. Turmepa DenizTemiz Derneği Antalya Şube Başkanı İzzet Ünlü, denizcilik faaliyetlerine destek olunmasını gerektiğini belirterek, “Amatör denizcilere imkan sağlanmalı. Her tarafımız deniz sadece bakıyoruz” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“DENİZE SADECE BAKIYORUZ”   

Arda KIR

Turmepa DenizTemiz Derneği Antalya Şube Başkanı İzzet Ünlü, “Antalya’da 640 kilometrelik sahil şeridinde amatör denizcilerin, yelken kulüplerinin ve bu işle geçimini sağlayan insanların, hobi amaçlı teknelerinin veya optimist dediğimiz yelkenleri denize indirecekleri tekne rampaları çok kısıtlı sayıda. Bu konuda mutlaka bir önlem alınması ve amatör denizciliği geliştirecek olan tekne rampalarının Antalya’da faaliyete geçmesi gerektiği kanaatindeyiz. Şu an Antalya’da çık kısıtlı sayıda rampa var. Balıkçı Barınağı’nda aktif çalışan indirme ve bindirme dediğimiz bir rampa, Örnekköy Sahili’nde verimi düşük olan bir rampa var. Denizciler genellikle Kundu ve balıkçı barınağından teknelerini indiriyor” ifadelerini kullandı.

1-617

“BOĞAÇAYI’NA RAMPA YAPILMALI”

Başkan İzzet Ünlü, “Boğaçay bu konuda elverişli. Boğaçay’a bir rampa yapılabilir. Boğaçay bu konuda çok elverişli. Bir de daha öncede rampa bulunan 24 numaralı plajın yani Liman Kavşağı’nda ki plajın oraya rampa yapılabilir. Daha önce Kaleiçi yat limanında denize inme rampası vardı maalesef tekne bağlama kapasitesi kazanacağız diyerek bu rampa iptal edildi. Bu sebeple Kaleiçi Yat Limanı’na giren dalgalar rıhtıma vurarak tekrar geri dönüyor buda risk teşkil ediyor. Kaleiçi’nde bir tehlike anında teknelerin vinçle dışarı alabiliyorlar. Bu hem masraflı hem de doğal değil. Kaleiçi Yat Limanı’na rampanın yapılması önem arz ediyor. Bu rampa yapılırsa Kaleiçi Limanı daha sağlıklı işler. Fotoğrafta yıkılan bu betonu 10 yıl önce Antalya Yelken Kulübü dökmüştü. Antalya Yelken Kulübü tekneleri denize indirmek için kullanılan bir rampaydı. Burayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kamulaştırarak; ilk yardım müdahale merkezi yaptı. Şu an orası atıl bir vaziyette duruyor ve hiçbir şey yapılmıyor. Oraya sadece izinsiz girilemez tabelası asıldı ve tel örgülerle çevrildi. Her tarafımız deniz sadece bakıyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.

133714

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sevgilisinin kimleri takip ettiğini öğrenmek isteyen kadın hayrete düşüren yöntemi buldu

Sevgilisinin kimleri takip ettiğini öğrenmek isteyen kadın hayrete düşüren yöntemi buldu