Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “Bakanlık koruyamadı”

“Bakanlık koruyamadı”

Son bir yılda işlenen 335 kadın cinayetine bir yenisi daha eklendi. Manavgat’ta 35 yaşındaki Aynur Çiçek, cani Şenol A., tarafından katledildi. Aynur Çiçek’in, Şenol A., için uzaklaştırma kararı aldığını hatırlatan, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Genel Başkanı Canan Güllü konuya ilişkin olarak, “Kişi sana hayatının riskte olduğunu söylediği zaman onu koruyamıyorsan İçişleri Bakanlığı ne yapmaya çalışıyor” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Bakanlık koruyamadı”

 “Son dönemde işlenen kadın cinayetleri haberlerinin altında koruma kararı aldırılmıştı cümlesi karşımıza çıkıyor” diyerek İçişleri Bakanlığı’na tepki gösteren TKDF Genel Başkanı Canan Güllü, “Manavgat’ta işlenen cinayette devletin kişiyi korumadığını, koruma kalkanının doğru işlemediğini bu korumadan kastın ne olduğunu hepimiz sorgulamalıyız. Kişi sana hayatının riskte olduğunu söylediği zaman onu koruyamıyorsan İçişleri Bakanlığı ne yapmaya çalışıyor? Kadın cinayetlerinin önlenebilir olduğunu bütün polis memurlarının bilmesi ve eğitimin sürdürülerek insan hayatının önemini kadın cinayetleri noktasında altının çizilmesi gerekiyor. Koruma kararı alınmış ama bu koruma kararı takip edilmemiştir” ifadelerini kullandı. Genel Başkan Canan Güllü, İçişleri Bakanlığı ve Manavgat Emniyet Müdürlüğü’ne şu soruları yöneltti: “Burada bir ihlal varsa ihlalin gereklilikleri yapılmış mıdır? Bu sorgulamaları İçişleri Bakanlığı özelinde Manavgat Emniyet Müdürlüğü de kendine sormalıdır.”

“SORUN EŞİTSİZLİKTEN KAYNAKLI”

“Bütün kadın cinayetlerinde karşımıza çıkan son bir kez görüşelim durumu burada da var” diyen Genel Başkan Canan Güllü, bu durumla çok sık karşılaştıklarını belirterek, “Bu son kez görüşelim hikayesini sonu hiçbir zaman gelmiyor. Bu durum yaşamla ölüm arasındaki bir köprü oluyor. Türkiye’de içinde yaşadığımız koşullarda eril zihniyetin kadınlara cinsel obje olarak bakmasından kaynaklanan durumdur. İlişkilerin sonlanmasının kendisi talep etmediği sürece kabullenmeyen, zihinsel dönüşümü sağlamayan, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklanan sorundur” diye konuştu.

“MEDYA DİLİ HALA DÖNÜŞMEDİ”

Kadın cinayetleri ile ilgili medyada çıkan haberlerdeki yazım şeklini eleştiren Genel Başkan Güllü, 3 çocuklu kadın katledildi gibi haber yazım tekniğinin yanlış olduğunu belirtti. Katilin de evli ve 2 çocuk sahibi olduğunu aktaran Genel Başkan Güllü, “Medyada kadın bedeni üzerinden yayımlanan yazım dilinin dönüşümü hala sağlanmadı. Katilin medeni ve insani durumu üzerinden gidilmesi gerekirken biz yine katledilen kişiyi yargılıyoruz” diyerek konuşmasını noktaladı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
IGNACİO RODES’TEN BÜYÜLEYİCİ KONSER

IGNACİO RODES’TEN BÜYÜLEYİCİ KONSER