Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “Antalya Türk ekonomisinin lokomotifi"

“Antalya Türk ekonomisinin lokomotifi"

Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, TBMM Genel Kurulu'nda konuştu.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Antalya Türk ekonomisinin lokomotifi"

 Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Türkiye'nin turizmin ve güneşin başkenti olarak bilinen Antalya kentinde bulunan üç Organize Sanayi Bölgesinin Türk ekonomisine katkı sunan lokomotif iller arasında yer aldığına dikkat çekti. TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Başkan, "Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" üzerine MHP grubu adına konuştu. Başkan, "Milli Enerji ve Maden Politikası" kapsamında, tüm santral ekipmanlarının yerli imalat ile üretilerek Türkiye'nin enerji sektöründe öncü konuma gelmesinin önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, yerli imalatın yanı sıra teknoloji transferi, nitelikli personel ve istihdam sağlamanın önemli olduğunu belirten Başkan, su kaynaklarının yerli üretim aksamı ile elektriğe dönüştürülmesinin de ülke için büyük bir önem arz ettiğini ifade etti. 

ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİNE YÖNELİK ENDİŞELER

 Enerji arz güvenliğine yönelik endişelerin, öngörülemeyen piyasa koşulları ve iklimsel şartlar nedeniyle tüm dünyada devam ettiğine dikkat çeken MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan şöyle konuştu:“Bunun yanı sıra jeopolitik gerilimler de bu kaygıları etkilemekte, piyasalarda istikrarsızlığa neden olmakta ve fiyat artışlarına yol açmaktadır.Bu nedenle dengeli, uzun vadeli ve akılcı bir planlama gerektiren enerji arz güvenliğimiz açısından kaynakların ve güzergahların çeşitlendirilmesi son derece önem arz etmektedir.

 UMUTLARIMIZI YEŞERTİYOR

 Tam da bu kaygıların yaşandığı bir dönemde Türk Devletleri Teşkilatı, pek çok konuda olduğu gibi enerji alanında da umutlarımızı yeşertmeye devam etmektedir.30 Mart 2023 tarihinde Macaristan’da Türk Devletleri Teşkilatı Enerji Bakanları’nın üçüncü defa bir araya gelerek, özellikle çok uluslu petrol, doğal gaz ve elektrik projelerinin gerçekleştirilmesi için sinerji oluşturması bu anlamda önemli bir adım olarak değerlendirilmelidir.Yapılan bu işbirliklerinin ülkeler arasındaki ilişkileri geliştireceğini, enerji güvenliğini artıracağını ve teşkilatın güçlenmesine de büyük katkı sağlayacağına olan inancım tamdır.”

 DOĞALGAZ İTHALATININ SERBEST BIRAKILMASI

 Türkiye doğal gaz piyasasında alım - satım yapacak yerli ve yabancı ticaret şirketlerinin güven duyacağı, objektif kurallara göre işletilen rekabetçi bir piyasa yapısı oluşturulması hedefi doğrultusunda, geçici 2. maddede yapılan değişiklikler ile birlikte doğal gaz ithalatına hem BOTAŞ hem de özel sektör tüzel kişileri açısından serbestlik getirilmesinin amaçlandığını söyleyen MHP’li Başkan, “Türkiye’nin doğal gaz ticaret merkezi olma hedefleri doğrultusunda, doğal gaz piyasasında serbestleşme, rekabet ve ticaretin geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Yapılan düzenlemeyle piyasada oyuncu sayısının artması ve tedarik imkânlarının çeşitlenmesiyle birlikte tüketicilerin güvenli, kaliteli ve daha uygun fiyatlı enerjiye erişim imkânları çoğalmış olacak. Böylelikle ayrıştırma, doğal gaz tedarik ve alt yapı faaliyetlerinin kurulan farklı tüzel kişiler eliyle yürütülmesi de sağlanacaktır” diye konuştu.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 900 MİLYON İHRACAT YAPTI

Konuşmasında seçim bölgesi Antalya’nın durumuna dikkat çeken MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan,Antalya’nın güneşin ve turizmin başkenti olarak adlandırılsa da kentte bulunan 3 Organize Sanayi Bölgesiyle Türk ekonomisine katkı sunan lokomotif illerimizin başında geldiğine dikkat çekti. Antalya’da kuruluşu tamamlanmış 3 Organize Sanayi Bölgesi bulunduğunu ifade eden MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, şunları söyledi: “İlki; 734,6 hektarlık alanda sanayicilerimize tahsis edilmiş 330 sanayi parseliyle ilimizin üretim ve istihdam dinamosu haline gelmiş yaklaşık 22.000 kişiye istihdam sağlayan içerisinde ağırlıklı olarak makine, plastik, gıda ve kimya sektöründe faaliyet gösteren firmaların ürettiği katma değeri yüksek ürünlerle bölge ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan Antalya Organize Sanayi Bölgemizdir. Antalya Organize Sanayi Bölgesi 2022 yılında yaklaşık 900 milyon dolarlık ihracat yapılmıştır.

 KORKUTELİ VE MANAVGAT OSB’NİN DURUMU

 Diğer ikisi ise; 2020 yılında kuruluşu tamamlanan, şu an parselasyon ve imar planı çalışmaları devam eden 116 hektarlık alana sahip Korkuteli Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile 35,45 hektarlık alana sahip Manavgat Organize Sanayi Bölgesi’dir. Korkuteli Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanı içerinde 59,73 hektar hazine arazisinin Korkuteli Mermer İhtisas OSB’ye devir işlemleri tamamlanmış olup, özel mülkiyete konu yaklaşık 56,27 hektar alanda kamulaştırma çalışmaları ile OSB alanına yönelik parselasyon ve imar planı çalışmaları devam etmektedir. Manavgat Organize Sanayi Bölgesi altyapı inşaatlarıyla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız 2022 Yılı Yatırım Programına “Yeni Proje” olarak dâhil edilmiş olup, parselasyon ve imar planı çalışmalarına devam edilmektedir.

CENGİZ SAVAŞERİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nenesini oy atmaya getirdi

Nenesini oy atmaya getirdi