Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber ANTALYA SATILIYOR!

ANTALYA SATILIYOR!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca Hazine mülkleri satışa çıkarılırken hemen hemen her ay yüzlerce parsel satılıyor. Önümüzdeki hafta da Türkiye genelinde 622, Antalya’da ise 148 parsel satılacak. Antalya'da yapılacak satışların sadece muhammen bedelleri 1 milyar Türk Lirası'na yaklaştı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ANTALYA SATILIYOR!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Antalya’da arsa ve tarla vasfındaki farklı kategorilerdeki Hazine mülklerini satışa çıkardı. 21-22-23 Kasım 2023 tarihlerinde yapılacak açık artırmada 148 parsel satılacak. Türkiye genelinde çeşitli illerde toplam 622 parsel satışa sunulacakken, bunların 148’inin Antalya’da olması dikkat çekti.

EN ÇOK SATIŞ ÇAĞLARCA’DA

Antalya’nın yayla olarak kullanılan ve kent merkezine çok yakın mevkideki Konyaaltı ilçesi Çağlarca Mahallesi’nde çok sayıda parsel ihaleye çıkarken, Alanya, Kemer, Kepez, Döşemealtı ve Manavgat’ta da satışa sunulan parseller var. Antalya merkezine 30 km, Konyaaltı merkezine 22 km uzaklıktaki Çağlarca Mahallesi’nde yapılacak satışlar ortalama 1 milyon ve 1.8 milyon muhammen bedelle satışa çıkacak.Antalya’da yapılacak satışların sadece muhammen bedelleri 1 milyar Türk Lirası'na yaklaşırken, açık artırmanın muhammen bedelin üzerinde olacağı tahmin edildiğinde bu rakamın bir kaç milyarı geçmesi bekleniyor.

SATIŞLAR İNTERNETTEN DE

Açık artırma yoluyla yapılacak satışlar Ankara Çankaya ilçesindeki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konferans Salonu’nda ve İstanbul Küçükçekmece’deki TOKİ İstanbul hizmet binası konferans salonunda yapılacak. Ayrıca internetten de satışa çıkılabilecek.

3 AY ÖNCE DE 409 PARSEL SATIŞA ÇIKMIŞTI

Yüzde 25 peşin, 24 ay vadeli yapılacak satışlara katılımın yoğun olması beklenirken, yaklaşık 3 ay önce de Antalya’da Konyaaltı’nın Feslikan Yaylası’ndaki 409 parselin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından satışa çıkarılması gündem olmuş ve satışlar 9 Ağustos 2023 tarihli gazetemizde ‘Toprağımızı savunacağız’ başlığıyla manşet olmuştu. Yayla sakinleri büyük mağduriyet yaşadıklarını kaydederek, ‘Toprağımızı savunacağız’ demişti.

44 İLDE SATIŞ YAPILACAK

Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Uşak.

2023 Yılı Ekim ayında da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ tarafından 42 ilde 462 arsayı çıkarmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bolu Kıbrıscık' da bir ilk

Bolu Kıbrıscık' da bir ilk