Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber ANTALYA 14 Mayıs’ı bekliyor

ANTALYA 14 Mayıs’ı bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) , İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderlerinin açıkladığı ortak mutabakat metni sonrasında Antalya’nın 6’lı masası 3’üncü toplantıya hazırlanıyor. CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz ve Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Antalya yerelinde çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek, “14 Mayıs’ı bekliyoruz” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ANTALYA  14 Mayıs’ı bekliyor

86405719_620x410-1

Mutabakat metninin uzun süredir üzerinde çalışıldığına dikkat çeken CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Yayınlanan mutabakat ülkenin temel sorunlarının çözüme kavuşturulması ile ilgili 6’lı masanın ortak iradesini ortaya koymasıdır. Mutabakatın bugüne kadar gecikmesi eleştirilmişti ancak mutabakat yayınlandıktan sonra neden geciktiği anlaşılmış oldu. Mutabakatın titizlikle yapıldığını görüyoruz. Adaletten, sağlığa, eğitimden, sanayiye ülkenin bütün sorunları ele alınmış ortak akılla çözümü ortaya konmuş bir mutabakat. AKP iktidarının, partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ülkeyi içine soktuğu zor durumlardan kurtarmak için planlanmış bir mutabakattır. Seçim bildirgesinin ötesinde Türkiye’nin bütün sorunlarını çözecek bir metin bildirgesidir. Antalya ölçeğinde ise 6’lı masanın il başkanları ile sürekli bir araya geliyoruz. 6 liderin ortaya koymuş olduğu iradenin, yereldeki yansıması noktasında olumlu tabloyu sergiliyoruz. Bu metinden sonra da 3’üncü toplantımızı planlayacağız. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırabileceğimiz dönemin hazırlıklarını yapıyoruz. Hep beraber başaracağız. Daha çağdaş ve daha demokratik bir Türkiye’yi tahsis edeceğiz” diye konuştu.

Ramazan Düzenn (21)-2

“ÇİFTÇİ HAKKINI ALAMIYOR”

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Antalya’nın turizminin, tarıma bağlı olduğunu belirterek, çiftçiye verilen desteğin yetersiz olduğunu dile getirdi. Başkan Düzen, “Son 2 yıldır Antalya’da ‘Söz Çiftçide’ konferansları yaptım. Yaptığım değerlendirmelerde 1 numaralı meseleyi tarıma ayırdım. 2004 yılında AKP hükümetinin çıkarmış olduğu 5484 sayılı Tarıma Destek Kanunu’nda yer alan bütçeden yapılacak olan tarım desteği Gayri safi milli gelirin yüzde 1’inden az olamaz diyor ama 2023 yılı için gayri safi milli gelir hedefi 18 trilyon 654 milyar TL yüzde 1’i ise 186 milyar 540 milyon TL. 2023 yılı bütçesi şu an yürürlükte ama tarıma 54 milyar TL destek verilmiş. 132,5 milyar TL’nin çiftçiye verilmesi gerekiyor.6’lı masanın çıkardığı mutabakatta bu madde yer aldı. Ben bu konudan dolayı gurur duyuyorum. Antalya’mızın 19 ilçesinde tarımla alakalı çok farklı yönleri bulunmakta. Her ilçenin popüler bir tarım ürünü var. Antalya’da turizm demek tarım demek. Büyükbaş hayvancılığının yüzde 60’ı balıkçılığın yüzde 40’ı turizme gidiyor. Cumhurbaşkanı’nın 10 uçaklı filosunun büyük bir kısmını satacağız gelen para ile yangınlar için helikopter alacağız. Cumhurbaşkanı’nın siyasi bir partiyle bağlantısı kalmayacak. 7 yıllık görev süresini doldurduktan sonra siyaset ile vedalaşacak. Cumhurbaşkanı, saraydan çıkarak Çankaya Köşkü’ne yerleşecek. Savcılar ve hakimler kurulu ayrılacak. Ekonomi şaha kalkacak, hukuk ön plana çıkarılacak. Halkın her kesimine dokunacağız. Heyecanlıyız, motivasyonumuz çok yüksek 14 Mayıs’ı iple çekiyoruz. İsraf konusu bizim için çok önemli. İsrafın belini bükeceğiz. Bütün ihaleler şeffaf şekilde yapılacak. Mülakatlara son vereceğiz. Heyecanla iktidarı devralmaya geliyoruz” diye konuştu.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Vatandaşlarımız ülkeden kaçıyor

Vatandaşlarımız ülkeden kaçıyor