Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Aleviler Meclis’te eylemde

Aleviler Meclis’te eylemde

AKP'nin 21 maddelik torba kanun teklifinde Alevilikle ilgili düzenlemeleri içeren maddeler, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Kültür' ifadesiyle kabul edilmişti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aleviler Meclis’te eylemde

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Demokratik Alevi Dernekleri, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu yöneticileri ve üyeleri düzenlemeye karşı bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde eylem yapacak.

Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Dursun Kaya, Alevilerin Kültür Bakanlığı’na bağlanmak istemediğini belirterek, “Alevileri, herkes kendi yönüne doğru çekmeye çalışıyor ama biz sağduyulu davranıyoruz biz kendi fikirlerimizi kendi özlük haklarımızı koruyacağız. Biz devletin olanaklarından faydalanmak istiyoruz. Bizim giderlerimizi devlet karşılamalı. Biz devletten çok bir şey istemiyoruz. Türkiye’de en düzenli vergi verenler Alevilerdir. Biz vergi veriyoruz ama devletin hiçbir olanağından faydalanamıyoruz” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa Bambus’u istiyor

Muratpaşa Bambus’u istiyor