Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Aksu’da ağaç katliamı

Aksu’da ağaç katliamı

Aksu İlçesi’nin Kurşunlu mahallesindeki kırmızı çam ormanlarının kesilmesine tepki gösteren köylü, protesto eylemi yaptı. Ağaçların kesildiği alanda bir aya gelen köylü, yetkililerin ağaç katliamına engel olmasını istedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aksu’da ağaç katliamı


Bölge halkı adına açıklama yapan Mustafa Atalay adlı vatandaş, bölgede on binlerce çam ağacının kesilerek bir şirkete peşkeş çekildiğini iddia etti. Akdeniz GERÇEK’e konuşan Atalay, “Kurşunlu köyündeki (mahalle) bazı ormanlık alanlarda kırmızı çam ağaçları kökünden kesilmiş. Kesim yaklaşık 1000 dönümlük bir alan üzerinde yapılmış. On binlerce ağacın kesildiğini tahmin ediyoruz.  Buradan çıkan ağaçlar bir şirkete peşkeş çekiliyor. Biz bu ağaç kesimiyle ilgili daha önce rahatsızlığımızı dile getirmiş ve bir daha olmayacağı yönünde söz almıştık. Ancak sözlerini tutmadılar” dedi.

 

ÇAMLAR YİNE DAMGALANDI

Yetkililerin ağaç katliamına engel olmasını isteyen Atalay, “Kurşunlu’da kent mezarlığını hemen geçtikten sonra yol kenarındaki çamları yine damgaladılar. Bu bölge ormanlarını kullanan şirket, başka bir şahıs üzerinden buraya kiralayarak bu işlemi gerçekleştiriyor. Böyle giderse ayakta bir tane ağacımız kalmayacak. Biz de artık ‘yeter’ diyoruz. Önce sesimizi çıkarmadık ama buna da artık bir ‘dur’ demenin zamanı geldi. Bölge halkı olarak bu konuda isyanımızı dile getiriyoruz ve yetkililerin sesimizi duymalarını istiyoruz. Kurşunlu ormanlarını kesmekten vazgeçsinler. Böyle giderse çocuklarımıza orman kalmayacak” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erten’den  '5 yıldızlı otele gönderelim’ tepkisi

Erten’den '5 yıldızlı otele gönderelim’ tepkisi