Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Galeriler Kültür Sanat Osmanlı'nın Tarihi Mirası Yeniden Gün Yüzüne Çıkıyor!

Osmanlı'nın Tarihi Mirası Yeniden Gün Yüzüne Çıkıyor!

Topkapı Sarayı'nın tarihi zenginliklerinden biri olan 'Klasik Dönem Mutfaklar Bölümü', uzun süren bir restorasyonun ardından kapılarını ziyaretçilere açtı.

Osmanlı'nın Tarihi Mirası Yeniden Gün Yüzüne Çıkıyor! 1
/ 9
Topkapı Sarayı'nın tarihi zenginliklerinden biri olan 'Klasik Dönem Mutfaklar Bölümü', uzun süren bir restorasyonun ardından kapılarını ziyaretçilere açtı.
Osmanlı'nın Tarihi Mirası Yeniden Gün Yüzüne Çıkıyor! 2
/ 9
Zemininden vitrinlerine, bilgi panolarından aydınlatma sistemlerine kadar birçok detayın yenilendiği bu bölümde, Osmanlı sarayında yemek ve sofra kültürüne dair benzersiz 400 eser yer alıyor.
Osmanlı'nın Tarihi Mirası Yeniden Gün Yüzüne Çıkıyor! 3
/ 9
Topkapı Sarayı'nın 'Klasik Dönem Mutfaklar Bölümü', 2021 yılı Mart ayında çeşitli sorunlar nedeniyle restorasyon sürecine alındı. Ancak uzun bir çalışma döneminin ardından, 2023 yılı Eylül ayında tamamlanan restorasyonun ardından bölüm ziyarete açıldı.
Osmanlı'nın Tarihi Mirası Yeniden Gün Yüzüne Çıkıyor! 4
/ 9
Bu restorasyon sürecinde zemin, vitrinler, bilgi panoları ve aydınlatma sistemleri gibi unsurların tamamı yenilendi ve modernize edildi.
Osmanlı'nın Tarihi Mirası Yeniden Gün Yüzüne Çıkıyor! 5
/ 9
Restorasyon öncesi 248 eserin bulunduğu mutfak bölümü, tamamlanan işlemlerin ardından 400 esere ev sahipliği yapmaya başladı. Bu eserler arasında Çin porselenleri, bakır, tombak, gümüş ve tutya gibi çeşitli materyallerden yapılmış nadide parçalar bulunuyor.
Osmanlı'nın Tarihi Mirası Yeniden Gün Yüzüne Çıkıyor! 6
/ 9
Özellikle Has Mutfak'a ait olan bölümde, padişah ve valide sultanların sofra düzenleri, şehzadelerin sünnet düğünlerinde kurulan sofralar ve divan ziyafetlerine ait örnekler sergileniyor.
Osmanlı'nın Tarihi Mirası Yeniden Gün Yüzüne Çıkıyor! 7
/ 9
Topkapı Sarayı Daire Başkanı İlhan Kocaman, restorasyonun tamamlanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, mutfak bölümünün özenle restore edildiğini ve eserlerin sergilenme şeklinin her birinin ayrı bir sunum olduğunu belirtti.
Osmanlı'nın Tarihi Mirası Yeniden Gün Yüzüne Çıkıyor! 8
/ 9
Padişah sofralarından, büyükelçilere verilen yemeklere kadar çeşitli konseptlere sahip vitrinlerde eserlerin sergilendiğini ifade etti. Restorasyon sürecinde tüm güvenlik tedbirlerinin alındığını ve bölümün ziyaretçilere açıldığını söyledi.
Osmanlı'nın Tarihi Mirası Yeniden Gün Yüzüne Çıkıyor! 9
/ 9
Topkapı Sarayı'nın 'Klasik Dönem Mutfaklar Bölümü', Osmanlı İmparatorluğu'nun zengin mutfak mirasını günümüze taşıyan önemli bir merkez olarak ön plana çıkıyor. Restorasyonun tamamlanmasıyla birlikte, bu tarihi eserlerin ve kültürün gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir adım atılmış oldu.

KAYNAK:İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
4 Nisan 2024 günlük burç yorumları: Yıldızlar bugün ne diyor?

4 Nisan 2024 günlük burç yorumları: Yıldızlar bugün ne diyor?