Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kulis Şam'dan olumlu yanıt geldi: Özgür Özel Suriye'ye gidiyor

Şam'dan olumlu yanıt geldi: Özgür Özel Suriye'ye gidiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Şam ziyareti için olumlu yanıt aldıklarını açıkladı. Özgür Özel, Suriye yolcusu...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şam'dan olumlu yanıt geldi: Özgür Özel Suriye'ye gidiyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Şam ziyareti talebine Suriye'nin olumlu yanıt verdiğini açıkladı. Bulut, Halk TV'de katıldığı programda, Şam ile görüşme niyetlerinin karşılık bulduğunu belirtti.

Şam Ziyaretine İlişkin Detayları Paylaştı

Bulut, 'Şam ile irtibatımız var. Görüşme niyetine ilişkin, bu konuların çözümüne ilişkin niyet ifadesi karşılık buldu. Bundan sonraki kısım sadece şartların olgunlaşması yani nerede görüşme yapılacak hangi tarihte yapılacak bunlar konuşulacak. Ama biz niyet olarak bir an önce bu görüşme isteğimizi ifade ettik. Şam’dan da bu isteğe olumlu cevap geldi. Şartlar oluşunca bu görüşme gerçekleşecektir' şeklinde konuştu.

Özgür Özel Sinyalini Vermişti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçen hafta yaptığı açıklamada, 'Çok yakın bir süreçte Şam ziyareti olacak. Bir aksilik çıkmazsa bir heyetle gideceğim, görüşeceğim. Türkiye ile Esad'ın masaya oturup bu sorunu çözüp Avrupa'dan da kaynak bulunması için inanılmaz gayret sarf edeceğim' ifadelerini kullanmıştı.

Suriye Meselesi 

Bulut, Suriye ile yapılan temasların önemine vurgu yaparak, 'Gelelim Suriye meselesine, bir sorun var ve bu sorunun müsebbiblerinden bir tanesi Cumhurbaşkanımız. Yeni Osmanlıcılık 'oraya bayrağımızı koyacağız' dedi. Suriye’de bizim bayrağımızın olduğu küçük bir toprak parçası (Süleyman Şah Türbesi) oradan bile biz o türbeyi taşıdık. On milyonun üzerinde mülteci geldi ülkemize. Yani yarattığı kültürel değişiklikler, ekonomide yarattığı hasar, toplumsal gerginlikler...' şeklinde değerlendirmede bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kişisel Verilerin Yurt Dışına Aktarılmasına İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı

Kişisel Verilerin Yurt Dışına Aktarılmasına İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı