Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kulis MHP'de 14. Olağan Büyük Kurultay! Bahçeli 11. kez aday oldu

MHP'de 14. Olağan Büyük Kurultay! Bahçeli 11. kez aday oldu

MHP'nin tarihi kurultaylarından biri olan 14. Olağan Büyük Kurultayı, 17 Mart Pazar günü Ankara'da gerçekleşecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'de 14. Olağan Büyük Kurultay! Bahçeli 11. kez aday oldu
KAYNAK: İHA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), siyasi tarihinde 13 olağan büyük kurultay gerçekleştirdikten sonra 17 Mart Pazar günü Ankara Spor Salonu'nda 14. Olağan Büyük Kurultayı'nı gerçekleştirecek. 

Mhp'de 14. Olağan Büyük Kurultay! Bahçeli 11. Kez Aday Oldu  (4) Result

MHP'nin Tarihi ve Kuruluşu

MHP, 1969 yılında Adana'da gerçekleştirilen büyük kurultayla kuruldu. O dönemde Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisinin adını değiştirerek Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olarak belirledi. Kurultaydan sonra parti amblemi olarak 'üç hilal'i benimseyerek, Ülkü Ocakları için ise 'hilal içinde kurt' amblemi belirlendi.

MHP'nin Geçmişi ve Yeniden Kuruluşu

MHP, siyasi tarihinde önemli dönemeçlerden biri olan 12 Eylül 1980 darbesinin ardından kapatıldı. Ancak 1983'te yeni partilerin kurulmasına izin verilince Mehmet Pamak tarafından Muhafazakar Parti adı altında yeniden temsil edilmeye başlandı. Muhafazakar Parti daha sonra adını Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) olarak değiştirdi. Ancak 1987 referandumundan sonra Alparslan Türkeş'in siyasi yasağının kalkmasıyla MÇP Genel Başkanı olarak tekrar görevlendirildi. 1993'teki Genel Kurul'da MÇP'nin adı tekrar MHP olarak değiştirildi ve genel başkanlığa Alparslan Türkeş seçildi.

A W163598 04 Result

MHP'nin Genel Başkanları ve Seçim Süreçleri

MHP'nin tarihinde genel başkanlık süreçleri önemli bir yer tutmaktadır. Alparslan Türkeş'in vefatının ardından Devlet Bahçeli, 1997 yılında ilk kez genel başkanlığa seçildi. Ardından yapılan kurultaylarda Bahçeli, tekrar tekrar genel başkanlığa seçildi. Son olarak 2021 yılında gerçekleştirilen 13. Olağan Büyük Kurultay'da Bahçeli, bin 277 oy alarak MHP Genel Başkanlığına 10. kez seçildi. 

Mhp'de 14. Olağan Büyük Kurultay! Bahçeli 11. Kez Aday Oldu  (2) Result

14. Olağan Kurultay: Bahçeli 11. kez aday oldu 

MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı, 17 Mart Pazar günü Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Kurultay kapsamında parti, Genel Başkan ile Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyelerini seçecek. Kurultayın teması 'Ülke için var olduk, bir ülküye yar olduk. Ülkeye sevda, ülküye yemin' olarak belirlendi. Kurultay sonrasında Başkanlık Divanı oluşturulacak ve yedek üyeler de seçilecek.  MHP Lideri Devlet Bahçeli, 11. kez genel başkanlığa aday gösterilmiş olacak.

Mhp'de 14. Olağan Büyük Kurultay! Bahçeli 11. Kez Aday Oldu  (3) Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hangi Meyveler İnsülin Seviyelerini Düşürmeye Yardımcı Olabilir?

Hangi Meyveler İnsülin Seviyelerini Düşürmeye Yardımcı Olabilir?