Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kulis Bozdağ'a Anayasa kitapçığı fırlatan vekil konuştu: Dayanamadım

Bozdağ'a Anayasa kitapçığı fırlatan vekil konuştu: Dayanamadım

Can Atalay'ın kararını okuyan Bekir Bozdağ'a Anayasa kitapçığı fırlatılmıştı. Anayasayı fırlatan CHP'li Aysu Bankoğlu o anı anlattı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bozdağ'a Anayasa kitapçığı fırlatan vekil konuştu: Dayanamadım
KAYNAK: İHA

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dün yaşanan olayda, Gezi davasında 18 yıl hapse mahkum edilen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliği düşürülmesi sırasında yaşanan gerginlik hâlâ gündemde. Tartışmalı kararın okunduğu sırada, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'a tepki gösteren CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, anayasa kitapçığını fırlattı.

Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine karşı çıkan milletvekilleri, Bozdağ'ın önünde 'Can Atalay'a özgürlük' dövizleriyle protesto ettiler. Islıklar ve tepkilerle karşılaşan Bozdağ'a, CHP'li Bankoğlu tarafından Anayasa kitapçığı fırlatıldı.

Aysu Bankoğlu, olayla ilgili yaptığı açıklamada, 'Planlı bir şey değildi, anayasayı göstermeye gittim ama dayanamadım fırlattım' şeklinde konuştu.

Aysu Bankoğlu Kimdir

Aysu Bankoğlu kimdir?

1989 yılında Bartın’da doğan Aysu Bankoğlu'nun baba adı Hüseyin, anne adı Nursen’dir. Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’nde, Amerika’da Cornell Üniversitesi’nde çeşitli eğitim programlarına katıldı. Koç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku bölümünde Yasama Meclislerinde Komisyonlar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun Yasama Sürecindeki Rolü konulu tezi ile yüksek lisans yaptı. İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak serbest avukatlık yaptı. Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği Üyesi. Çok iyi düzeyde İngilizce biliyor.

Bankoğlu kendisine ait sitedeki özgeçmişi bölümünde şu ifadeleri kullandı:

'Ülkesini seven, şehir, bölge, mezhep ayırmayan, sadece Bartın’a değil ülkesinin her noktasına aynı hassasiyetle bakan, sadece bu toprakları 'yurt' bilenlere değil başta her insana, tüm canlılara, emeğe, fikre, sanata, geçmişe 'saygı' duyan bir ailede, Bartın’da doğdum. Şanslıyım ve bu kadar şanslı olmayanlar için çalışmaya karar verdim. Koç Üniversitesi’nden hukukçu olarak mezun olurken sevmenin, saymanın, uzlaşmanın nice değerli olduğunu bir kez daha anladım. Öğrendiklerimi hayata geçirmek için etkili yolların ne olabileceği sorusu üzerine düşünmeyi hiç bırakmadım. Amerika, İngiltere ve Fransa’daki önemli fakültelerde, gelişmişliğin temellerini oluşturan güçlü hukuk sistemlerini inceledim. Genç bir kadın olarak; önderimiz Atatürk’ün 95 sene önce açtığı yolda yaya kaldığımızı üzülerek gördüm. Yaşadığım toplumun refah seviyesini ve yaşam kalitesini yükseltmek için devletin karar alma mekanizmalarının temel kaynağı olan parlamentoda bulunmak ve ülkenin temel politikalarının oluşturması sürecine, biz gençlerin ve özellikle kadınların da bilfiil katılmamız gerektiğine inanıyorum. Siyasette deneyimin yadsınmayacak önemini biliyorum, Ülkemin geleceği planlanırken, biz gençlerden çok şeyler beklenirken, bütün gençlerin geleceğine sözcülük ve gözcülük eden olmak istiyorum. Parlamento Komisyonları ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun Karar Alma Süreçlerine Etkisi” konulu Yüksek Lisans tezimi tamamladım ve halen avukatlık yapmaktayım. Önce ülkeme sonra kentime duyduğum sevgi ve sorumluluk, enerjim, inancım ve geleceğe duyduğum umut;  parlamentoda CHP’yi işaret ediyor. Biz gençlerin umudu CHP,Türkiye’nin umudu da biz gençleriz. Gelecek biziz.'

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bankalar uyarıyor! Kredi kartı ekstrelerine takip

Bankalar uyarıyor! Kredi kartı ekstrelerine takip