Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kadın “Şiddetin karşısında kadınların yanındayız”

“Şiddetin karşısında kadınların yanındayız”

DEVA Partisi Antalya İl Başkanlığı, kadına yönelik şiddetle uluslararası mücadele gününde, Muratpaşa İlçe Başkanlığı’nın organizasyonuyla toplantı yaptı. Toplantıya DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Selda Öner, Muratpaşa İlçe Başkanı özlem Arlıer, Konyaaltı İlçe Başkanı Şafak Çelik, Kepez ilçe Başkanı Mehmet Siyahkoç, yönetim ve üyeler katıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Şiddetin karşısında kadınların yanındayız”

Nuray Özkul

 Etkinlikte, açılış konuşmasını kadın politikalarından sorumlu Antalya İl Başkan Yardımcısı Nuray Özkul yaptı. Özkul, “DEVA Partisi olarak kadına yönelik şiddeti Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olarak görüyoruz. Kadına yönelik şiddet her gün can almaya devam ediyor. Türkiye’nin devası olmak üzere yola çıkmış olan bizler, kadınların devası olmaya da kararlıyız. Şiddetin çocuğa, kadına, erkeğe veya herhangi bir canlıya uygulanması asla kabul edilemez.  Bu şiddet sarmalından ülkemizi kurtarmaya kararlıyız. Kadına yönelik şiddet öncelikle bir zihniyet sorunu, toplumsal ve kültürel bir sorun. Kadını erkekten değersiz ve aşağı gören bir yaklaşımın ürünü. Şiddet sadece kadınların değil, çocukların ve hatta şiddeti bizzat uygulayanların hayatlarını mahvediyor, toplumu içten içe çürütüyor ve zayıflatıyor. İşte tam da bu sebeple; öncelikle kadınlara ayrımcılığı ve şiddeti meşrulaştıran bu zihniyeti sanık sandalyesine oturtuyoruz. Bütün kadınları tehdit eden, evde, sokakta, işyerinde ve hatta dijital mecra veya ağlarda kadınlara musallat olan şiddet, karşımıza aşağılama, eziyet, hakaret, küfür, baskı, taciz, darp, ısrarlı takip olarak çıkıyor. Hayalleri, umutları solduruyor. İşte tam bu sebeple biz DEVA Partisi olarak, şiddetin her türünün karşısında, kadınların yanında olacağız. Biz şiddetin, kadınların sağlığını bozmasına, sakatlanmasına ve hatta hayatlarını söndürmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

il bşn. Selde Öner

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİLER YILMADIK”

İl Başkanı Selda Öner, ilçe teşkilatlarının yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladığı konuşmasında “Kadına şiddete hayır gününde birlikteyiz. Peki, kadın bu şiddeti nasıl görüyor, kadının eğitim hakkını, sosyal statüsünü, ticari hayatta olmasını geleneksel yöntemlerle veya baskıyla engellerseniz, kendini ifade etme özgürlüğünün önüne geçmeye çalışırsanız, kadının kendine olan saygısını de elinden almış olursunuz. Saygısı elinden alınan kadın hiçbir şeyle baş edemez. Kadınlara saygıyı yeniden kazandırmalıyız ki, sosyal hayatta kendine güvenen bireyler haline getirmeliyiz. Biz DEVA Partisi olarak, demokrasi diyoruz, insan hakları, ekonomik özgürlük ve fırsat eşitliği diyoruz. İstanbul sözleşmesini feshettiler yılmadık, yılmayacağız, çünkü biz her türlü canlının yanındayız. Şu an fiziksel olarak, ekonomik olarak, psikolojik olarak hepimizin hayatında şiddet var, DEVA Partisi olarak, daha insanca ve daha medeni bir Türkiye için hazırlıklarımızı yaptık, yönetime geleceğimiz gün, bütün bunların çalışmaları hazırdır” dedi.

“ÇİFTLER GÖREV BÖLÜMÜ YAPMALI”

Başkanın konuşması sonrası, eğitmen Ramazan Karakaya, erkek çocuklarının yetiştirilmesinde kadının rolünün önemine değinen bir sunum yaptı. Slayt sunumunda, sevgi üzerine bir eğitimden bahsederek, erkek çocukları için çabayı övmenin doğru olduğunu, takdir ederek özgüvenlerini arttırmayı önerdi. Eşler arasında nitelikli beraberlikten söz ederek, “Eşler paylaşımlı hayat sürmeli, armağanlarla sevgilerini göstermeli, görevleri paylaşarak birbirlerine yardımcı olarak görev bölümü yapmalı” dedi.

“FAİLLERİN YÜZDE 86’SI SABIKASIZ”

Avukat Tuna Akkuş, şiddeti ve cezai sonuçlarını içeren anlatımlarında, bağırma ve tehdit etmenin duygusal şiddet olduğuna dikkat çekti, Şiddete maruz kalanları ve kadın cinayetlerini rakamlarla sahneye yansıttığı slayt sunumuyla izah etti. Akkuş, “Kadın cinayetlerinin yüzde 38’i birlikte olduğu insanlar tarafından işlendi, faillerinin yüzde 86’sı sabıkasız insanlar. Suça şahit olup bildirmeyenler de kanunen suçludur” diyerek, İstanbul sözleşmesinin uluslararası avantajlarının olduğunu anlattı.  

Toplantı sonrası, İl Başkanı Selda Öner, Başkan Yardımcısı Nuray Özkul, Muratpaşa ilçe başkanı Özlem Arlıer, Konyaaltı ilçe Başkanı Şafak Çelik ve Kepez İlçe Başkanı Mehmet Siyahkoç ve sunum yapan eğitmen Ramazan Karakaya ile Avukat Tuna Akkuş, katılımcılarla toplu fotoğraf çektirdiler.

Arda KIR

  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı

Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı