Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kadın Mersin'de binlerce kadın meslek sahibi oldu

Mersin'de binlerce kadın meslek sahibi oldu

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sanat Evleri, 2019 yılından bugüne kadar 17 bin 117 kadına kurs imkanı sağladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de binlerce kadın meslek sahibi oldu
KAYNAK: İHA

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi'nin Kültür ve Sanat Evleri, binlerce kadının ilgi odağı haline geldi. Giyimden okuma-yazmaya, kuaförlükten el sanatlarına kadar geniş bir yelpazede mesleki ve beceri eğitimleri verilen kültür evlerinde, 2019 yılından bu yana toplamda 17 bin 117 kadın kurs aldı.

Mersin'de Binlerce Kadın Meslek Sahibi Oldu

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sanat İşler Müdürlüğüne bağlı kültür ve sanat evleri, 22 farklı kursta kadınlara eğitim imkanı sunarak Akdenizli kadınlar arasında önemli bir buluşma noktası haline geldi. 2019'dan bugüne kadar 17 bin 117 kadın, giyimden okuma-yazmaya, kuaförden el sanatlarına kadar çeşitli mesleki eğitim ve kurslardan faydalandı. Okuma-yazma kursları ile birçok kadın okur yazarlık seviyesini artırırken, diğer kurslardan mezun olan kadınlar ise istihdam sahibi oldu. Kültür sanat evlerinde bu yıl da bin 650 kadın kurs görmekte olup, kursa gelen annelerin küçük çocuklarına kreş hizmeti sunuluyor.

Mersin'de Binlerce Kadın Meslek Sahibi Oldu

Kursiyerlerden Hacire Özdemir, dikiş nakış işlerine olan ilgisini burada geliştirdiğini ve bundan sonra usta öğretici olarak görev yapacağını ifade etti. Kuaförlük kursu gören Hediye Turunç ise kursların kendisine çok şey kattığını ve aldığı belgelerle iş imkanı elde ettiğini belirtti. Feride Çektu ise Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın destekleri ile kendisine iş bulduğunu ve kültür sanat evinin kendisi için bir terapi gibi olduğunu dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dondurma fiyatları tavan yaptı! 'Tadı hayal fiyatı gerçek'

Dondurma fiyatları tavan yaptı! 'Tadı hayal fiyatı gerçek'