Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kadın Hangi güneş kremi seçilmeli?

Hangi güneş kremi seçilmeli?

Dermatoloji Uzmanı, güneş kremleri konusunda vatandaşları uyararak, piyasada kontrolsüz ürünlerin bulunabileceğini ve bunların zararlı olabileceğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hangi güneş kremi seçilmeli?
KAYNAK: İHA

Yaz mevsiminin başlamasıyla güneş kremi talebinde önemli bir artış yaşanıyor. Güneşin ciltte oluşturduğu tahribatı önlemek amacıyla kullanılan güneş kremleri konusunda dikkat edilmesi gerekenleri vurgulayan Dermatoloji Uzmanı Dr. Elif Topçu, önemli tavsiyelerde bulundu. Dr. Topçu, 'Piyasada, kontrol edilmemiş birçok ürün var. Bu ürünlerden fayda beklerken zarar görebiliriz,' diyerek uyardı.

Güneş Koruyucular Artık Bir Lüks Değil

Dr. Elif Topçu, güneş koruyucularının sadece kozmetik amaçlı değil, tedavi desteği olarak da kullanıldığını belirtti. Son 10 yılda güneş koruyucularının kullanımının arttığını ifade eden Dr. Topçu, 'Güneş koruyucular artık günlük yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. İnsanlar neredeyse kullanmayanlara 'güneş koruyucu kullanmıyor musun?' diye sormaya başladı. Bu algı çok olumlu çünkü güneşin zararlı etkileri var,' dedi.

Hangi Güneş Kremi Seçilmeli?

Güneş koruyucuların artık sadece güneşten korunmak için değil, tedavi desteği olarak da kullanıldığını vurgulayan Dr. Topçu, bu ürünlerin doğru seçilmesi gerektiğini söyledi. Güvenilir sağlık kuruluşları ve eczanelerden temin edilen ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirten Dr. Topçu, 'Tedavi desteği amacıyla kullanılan ürünlerin etkinliği ve potansiyeli çok önemli. İçerikleri denetlenmiş ürünleri kullanmalıyız,' dedi.

Kimyasal ve Fiziksel Filtrelerin Önemi

Güneş koruyucu ürünlerin içeriğine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dr. Topçu, FDA'nın bazı kimyasal güneş koruyucuları kanserojen olabileceği gerekçesiyle üretimden kaldırdığını hatırlattı. Bebekler için farklı, yetişkinler için farklı ürünlerin kullanılması gerektiğini söyleyen Dr. Topçu, 'İçeriğinde çinko oksit veya titanyum oksit bulunan ürünleri tercih etmeliyiz. Bu maddeler daha beyaz görünümlü olsa da güvenli ve etkili bir koruma sağlar,' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Benzine ve motorine dev zam geliyor

Benzine ve motorine dev zam geliyor