Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ramazan Ramazan'da Orucu İlk Hangi Şehir Açıyor? Türkiye'de En Geç İftarı Hangi İl Açar?

Ramazan'da Orucu İlk Hangi Şehir Açıyor? Türkiye'de En Geç İftarı Hangi İl Açar?

Ramazan ayı başlıyor ve oruç saatleri belirlendi. İftar vakitleri coğrafi konumlara göre değişkenlik gösterirken, oruç açma vakitleri merakla bekleniyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ramazan'da Orucu İlk Hangi Şehir Açıyor? Türkiye'de En Geç İftarı Hangi İl Açar?

Ramazan ayı, İslam dünyasında büyük bir heyecan ve manevi değerle karşılanan bir dönemdir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024 Ramazan İmsakiyesi, Türkiye'nin dört bir yanındaki Müslümanlara oruç ibadetlerini yerine getirebilmeleri için gereken vakit bilgilerini sunuyor.

Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?

2024 yılının Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü başlayacak. Türkiye'deki Müslümanlar, yaklaşık olarak 13 saat boyunca oruç tutacaklar. İlk gün 13 saat 23 dakika sürecek olan oruç süresi, ayın sonlarına doğru artış gösterecektir. Türkiye'nin her bir köşesinde, iftar saatleri değişkenlik gösterdiği gibi, oruç süresi de şehirden şehire farklılık göstermektedir.

Ramazan'da Orucu İlk Hangi Şehir Açıyor Türkiye'de En Geç İftarı Hangi İl Açar  (2)

Ramazan'da Orucu İlk Hangi Şehir Açıyor?

Türkiye'nin en doğusunda yer alan şehirler, güneşin daha erken batması nedeniyle iftara ilk oturan yerler olmaktadır. Hakkari ve Iğdır, Türkiye'deki en erken iftar yapılan bölgeler olarak öne çıkmaktadır. Ramazan’ın ilk gününde Iğdır’ın Aralık ilçesi saat 18.11’de iftar yapacak. Hakkari’nin Şemdilli ilçesi ise 18.12’de ilk iftarını yapacak.

Ramazan'da Orucu En Son Hangi Şehir Açıyor?

Iftar vakitlerinin en geç yaşandığı yer ise, Türkiye'nin en batısında konumlanan Edirne ve Çanakkale’dir. Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde yaşayan vatandaşlar ilk iftarını saat 19.26’da yapacak. Edirne’nin Enez ilçesinde yaşayan vatandaşlar ise ilk iftarını saat 19.25’te yapacak. Iğdır’da yaşayanlar, Çanakkale’deki vatandaşlardan yaklaşık bir saat 15 dakika daha erken iftar yapacaklar.

Ramazan'da Orucu İlk Hangi Şehir Açıyor Türkiye'de En Geç İftarı Hangi İl Açar 

Türkiye'de İlk Önce İftar Hangi Şehirde Açılıyor?

Ramazan ayının ilk gününde orucun açılma saati Türkiye genelinde coğrafi konum farklarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. 2024 Ramazan ayında ilk olarak Iğdır ve Hakkari illeri iftar yapmaktadır.

Türkiye'de En Erken İftar Açan İller

1. Iğdır 
2. Hakkari 
3. Van 
4. Şırnak 
5. Ağrı 
6. Kars 
7. Bitlis 
8. Siirt 

Türkiye'de En Geç İftarı Hangi İl Açar?

  • En geç iftar yapan iller arasında Çanakkale ve Edirne yer almaktadır.
  • En Uzun Oruç Tutulan İl: Sinop 
  • En Kısa Oruç Tutulan İl: Hatay 
  • En Erken İftar Açan İl: Iğdır 
  • En Geç İftar Açan İl: Çanakkale

İlk Akşam Ezanı Hangi İlde Okunur?

Iğdır’ın Aralık ilçesinde ramazanda ilk akşam ezanı saat 18.11’de ve Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde saat 18.12’de okunacak.

Ramazan'da Orucu İlk Hangi Şehir Açıyor Türkiye'de En Geç İftarı Hangi İl Açar  (3)

En Erken İftar Hangi Ülkede?

Oruçlu kalma süresi açısından dünya genelinde en uzun süreler, Kuzey'deki İskandinavya bölgesinde yaşanırken, bu bölgede en uzun oruç tutma süresine sahip ülke İzlanda olarak öne çıkıyor. Buna karşın, oruç tutma süresinin en kısa olduğu ülke, Orta Doğu'da konumlanan Umman olarak kaydediliyor. Umman'da Wekan köyünde, oruç süresi sadece 3 buçuk saat.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer'den müzisyenlerine ücretsiz eğitim

Kemer'den müzisyenlerine ücretsiz eğitim