Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ramazan Ramazan kebabı nasıl yapılır? Ramazan kebabı tarifi

Ramazan kebabı nasıl yapılır? Ramazan kebabı tarifi

Afyonkarahisar'ın geleneksel lezzetlerinden Ramazan kebabı nasıl pişirilir? Ramazan kebabı tarifi ve malzemeleri haberimizde...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ramazan kebabı nasıl yapılır? Ramazan kebabı tarifi
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Ramazan Kebabı, Afyon kebabı olarak da bilinir ve genellikle iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Afyonkarahisar'a özgü geleneksel lezzetlerden Ramazan kebabı tarifi ve malzemelerini haberimizde bulabilirsiniz.

Ramazan Kebabı Malzemeleri

Afyonkarahisar'ın eşsiz lezzeti olan Ramazan Kebabı'nın hazırlanışında kullanılan malzemeler şunlardır:

  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 2 adet kebaplık pide
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Ramazan Kebabı Nasıl Yapılır?

Ramazan Kebabı'nı hazırlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Kuşbaşı dana eti, suyunu çekene kadar kavrulur ve üzerine tuz eklenerek tekrar pişirilir.
Kebaplık pideler, isteğe bağlı olarak fırında ısıtılarak kare şeklinde doğranır.
Pişen kuşbaşı etin suyu, pideleri ıslatmak için kullanılır.
Islanan pideler servis tepsisine alınır ve üzerlerine etler yerleştirilir.
İstenirse, bir kepçe et suyu gezdirilir ve yaklaşık 5 dakika fırında dinlendirilir.
Servis yapmadan önce üzerlerine ince doğranmış maydanoz serpilir.

İpucu

İsteğe göre, et suyuna veya kavrulan kuşbaşı etin içine bir tatlı kaşığı karabiber ekleyebilirsiniz. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Derya Uluğ’dan Estetik Açıklaması

Derya Uluğ’dan Estetik Açıklaması