Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Zafer Havalimanı’nda Guinness’lik zarar rekoru!

Zafer Havalimanı’nda Guinness’lik zarar rekoru!

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, AKP'nin Zafer Havalimanı’nda, Guinness rekoru kıracak bir zarara imza attığını belgeleriyle ifşa etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zafer Havalimanı’nda Guinness’lik zarar rekoru!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, AKP'nin Zafer Havalimanı’nda, Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na geçecek bir zarar rekora imza attığını ortaya koydu. Yavuzyılmaz konuyu sosyal medya hesabından belgeleriyle ifşa etti. 

Zafer Havalimanı’nda Guinness’lik Zarar Rekoru! 2

Yavuzyılmaz'ın Sayıştay ve DHMİ resmi istatistiklerine dayandırdığı verilere göre; 2024’ün ilk 6 ayında garanti edilen giden yolcu sayısı 658 bin 866 olmasına karşın gerçekleşen giden yolcu sayısı 15 bin 439'da kaldı. Hata payının yüzde 97,65 olduğuna dikkat çeken Deniz Yavuzyılmaz, hazinenin şirkete yapacağı garanti ödemesinin ise 3 milyon 407 bin 998 Euro yani güncel kurla 120 Milyon TL! olduğunu söyledi.

Yavuzyılmaz, paylaşımına 'Sözleşmeye göre garanti ödemeleri giden yolcu sayısı üzerinden yapılmaktadır.' notunu da düştü. 

Zafer Havalimanı’nda Guinness’lik Zarar Rekoru! 1

CHP'li Deniz Yazıyılmaz'ın tam açıklaması şöyle: 'AK Parti Zafer Havalimanı’nda, Guinness Dünya Rekorları Kitabına geçecek bir zarar rekoru daha kırdı. 2024’ün ilk 6 ayında; Garanti edilen giden yolcu sayısı: 658.866. Gerçekleşen giden yolcu sayısı: 15.439. Hata payı: % 97,65. Hazinenin şirkete yapacağı garanti ödemesi: 3.407.998 Euro, güncel kurla: 120 Milyon TL! Kaynak: Sayıştay, DHMİ resmi istatistikleri. Not: Sözleşmeye göre garanti ödemeleri giden yolcu sayısı üzerinden yapılmaktadır.'

Zafer Havalimanı Nerede? 

Zafer Havalimanı (IATA: KZR, ICAO: LTBZ), Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde bulunan ve Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine hizmet veren Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanıdır. Coğrafi koordinatları 39°0641.24"N, 30°0748.78"E olan havalimanı, Kütahya’nın Altıntaş ilçesinin Aykırıkçı, Kuyucak ve Alibey köyleri arasında yer almaktadır.

Havalimanının Teknik Özellikleri

Zafer Havalimanı, toplam 27.000 m² kapalı alan ve 910 dönüm üzerine kurulmuştur. Terminal binası 17.600 m² büyüklüğünde olup, VIP ve CIP salonları bulunmaktadır. Apronu 240x150 m boyutlarında ve beş uçak kapasitelidir. Terminalde on dokuz check-in kontuarı ve dört uçak yanaşma kapısı vardır. Uluslararası yolcular için sekiz gümrük giriş/çıkış kontrol kontuarı mevcuttur. Zafer Havalimanı'nın yıllık kapasitesi iki milyon yolcu olarak planlanmıştır.

Ulaşım

Zafer Havalimanı, Kütahya'ya 43 km, Afyonkarahisar'a 60 km, Uşak'a 101 km ve Eskişehir'e 118 km uzaklıktadır. Havalimanına ulaşım servis, taksi veya özel araçla yapılabilmektedir.

Otopark

Havalimanında 87 otomobil ve 8 otobüs kapasiteli, 3.150 m² otopark alanı bulunmaktadır.

Hava Yolları ve Uçuş Noktaları

Zafer Havalimanı'ndan Türk Hava Yolları, Eurowings ve Pegasus Hava Yolları gibi havayolu şirketleri uçuşlar gerçekleştirmektedir. Türk Hava Yolları İstanbul Havalimanı'na, Eurowings Düsseldorf ve Stuttgart'a, Pegasus ise Brüksel ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na seferler düzenlemektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türksat 6A yarın uzaya fırlatılıyor

Türksat 6A yarın uzaya fırlatılıyor