Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Yeni adli yıl yarın başlıyor! Kritik davalar gündemde

Yeni adli yıl yarın başlıyor! Kritik davalar gündemde

Yeni adli yıl, yarın Yargıtay’da düzenlenecek törenle başlıyor. Bu yıl kritik davalar mahkemelerde görülecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yeni adli yıl yarın başlıyor! Kritik davalar gündemde
KAYNAK: Haber Merkezi

Yeni adli yıl, 2 Eylül 2024 PAzartesi günü (yarın) Yargıtay’da düzenlenecek törenle başlıyor. Adli ve idari yargıda toplu izinleri kapsayan ve 20 Temmuz’da başlayan adli tatilin sona ermesiyle birlikte, yargı organları 1 Eylül itibarıyla yeniden faaliyete geçiyor. Tören, Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez’in başkanlığında Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak ve Yargıtay İsmail Rüştü Cirit Konferans Salonu’nda devam edecek.

Kritik Davalar Gündemde

Yeni adli yılda, kamuoyunda büyük yankı uyandıran davalar ele alınmaya devam edilecek. Bunlar arasında Ayhan Bora Kaplan suç örgütü, Sinan Ateş suikastı ve 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan binalarla ilgili davalar dikkat çekiyor. Özellikle depremde hayatını kaybedenlerle ilgili davalar, hem mağdurlar hem de kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Ayhan Bora Kaplan Davası

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik davada, 20'si tutuklu 61 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. Sincan Cezaevi’nde görülecek duruşmada, sanıkların savunmaları alınacak ve önceki duruşmada verilen ara kararların uygulanması değerlendirilecek.

Sinan Ateş Cinayeti Davası

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada, 22 tutuklu sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. 30 Eylül’de yapılacak duruşmada, sanıkların esas hakkındaki savunmalarını yapmaları bekleniyor.

Kahramanmaraş Depremleri Davaları

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binalarla ilgili açılan davalar, yeni adli yılda da sürecek. Bu davalar arasında Ebrar Sitesi, Grand İsias Otel, Kavak Apartmanı gibi yerlerde yaşamını yitirenlerle ilgili yürütülen soruşturmalar yer alıyor. Müteahhitler ve diğer sorumluların yargılandığı bu davalar, adalet arayışı içindeki aileler tarafından büyük bir dikkatle izleniyor.

Anayasa Mahkemesi’nden Beklenen Kararlar

Anayasa Mahkemesi'nin bu yıl, rezerv alan, sokak hayvanları, maden kanunu ve turist rehberliği yasası gibi konularda karar vermesi bekleniyor. Özellikle CHP’nin bazı kanun maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talepleri, yüksek mahkemenin gündeminde önemli bir yer tutuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kumluca'da Oluşan Hortum Kısa Süreli Paniğe Yol Açtı

Kumluca'da Oluşan Hortum Kısa Süreli Paniğe Yol Açtı