Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Yeni adli yıl bugün başlıyor!

Yeni adli yıl bugün başlıyor!

Yaklaşık 25 bin hâkim ve savcı adli tatilin sona ermesiyle işbaşı yapacak. Yargıtay Başkanlığı'nda düzenlenecek törenle yeni adli yıl resmen başlayacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni adli yıl bugün başlıyor!
KAYNAK: Haber Merkezi

Yargıda toplu izin kullanımı olarak bilinen adli tatil, 20 Temmuz'da başlayıp bugün itibarıyla sona erdi. Bu süre zarfında yaklaşık 25 bin hâkim ve savcı tatildeydi. Yeni adli yılın başlamasıyla birlikte Yargıtay Başkanlığı'nda bir tören düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bu törenle adli yıl resmen başlatılacak.

25 Bin Hâkim ve Savcı İşbaşı Yapacak

Adli tatil sürecinde izinde olan yaklaşık 25 bin hâkim ve savcı, yeni adli yılın başlamasıyla birlikte tekrar işbaşı yapacak. Adalet dağıtım süreci normale dönecek.

6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 102. maddesi gereği adli tatil süresince adli işlemler durdu. Ancak nöbetçi mahkemeler, tutuklu ve acil dosyalara bakmaya devam etti.

Adli tatil boyunca Danıştay ve Yargıtay gibi yüksek yargı organlarında nöbetçi heyetler görev aldı. Ancak Anayasa Mahkemesi, adli tatil kapsamında yer almadı ve normal çalışmalarına devam etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay Samandağ'da bir kişi boğulma tehlikesi geçirdi

Hatay Samandağ'da bir kişi boğulma tehlikesi geçirdi