Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Yaşar Yakış kimdir? Kaç Yaşında?

Yaşar Yakış kimdir? Kaç Yaşında?

AKP'nin ilk Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında vefat etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yaşar Yakış kimdir? Kaç Yaşında?
KAYNAK: Haber Merkezi

Yaşar Yakış, 1938 yılında Düzce'de doğmuştur. Diplomatik kariyerine Anvers Başkonsolosluğu'nda muavin konsolos olarak başlamış ve Lagos, Roma, Şam Büyükelçilikleri ile Brüksel'deki NATO Daimi Temsilciliği gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur.

1985 yılında, Türkiye Cumhurbaşkanı'na İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komite Başkanlığı'na sekreterya hizmeti sağlamak üzere kurulan İSEDAK Koordinasyon Kurulu’nu kurarak başkanlık görevini üstlenmiştir.

1988 yılında T.C. Riyad Büyükelçisi olarak atanmış, ardından sırasıyla T.C. Kahire Büyükelçiliği ve Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi ile Viyana'daki Uluslararası Kuruluşlar Nezdinde T.C. Daimi Temsilcisi olarak görev yapmıştır. Ayrıca 1992-1995 yılları arasında Ekonomik İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

2001 yılında Dışişleri Bakanlığı’ndan emekli olduktan sonra AKP'nin kurucu üyesi olarak siyasete atılmış, partinin Genel Başkan Yardımcılığı ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Düzce milletvekili seçilerek aynı yıl içinde Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştır. Sonraki hükûmet değişikliğinde görevini Abdullah Gül'e devretmiştir.

Milletvekilliğini bıraktıktan sonra TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak dersler vermiş ve dış politika konusunda AKP'ye yönelttiği eleştirilerle dikkat çekmiştir. 28 Mart 2016'da partisinden ihraç edilmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TİP Milletvekili Ahmet Şık hastaneye kaldırıldı

TİP Milletvekili Ahmet Şık hastaneye kaldırıldı