Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Başkan Baş: “Yangının çıkış sebebi araştırılmalı”

Başkan Baş: “Yangının çıkış sebebi araştırılmalı”

Geçtiğimiz hafta, Kemer’de çıkan ve 90 saat sonunda söndürülebilen yangın hakkında konuşan Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şube Başkanı Necati Baş, “Yangının çıkış sebebi araştırılmalı” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Başkan Baş: “Yangının çıkış sebebi araştırılmalı”

Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şube Başkanı Necati Baş, “Milli Park olduğu için karadan müdahalede büyük güçlük çekildi. Daha çok hava araçları kullanıldı. Hava araçları yangınlarda düz bölgelerde etkili oluyor. Dar alanlarda sadece yangının ilerlemesini yavaşlatıyor. Gördüğüm kadarıyla 7 bin ton su, 300 küsür saat çalışma ve 2 bin sorti yapıldı ekonomik olarak büyük bir masraf yapıldı. Orman Genel Müdürlüğü ve Milli Parklar’ın bu tür riskli alanların yangına hazırlanması anlamında birlikte çalışması lazım. Hava araçlarının çok fazla etkili olmadığını gördük. Şehir merkezleri ve ara kesitlerin, ormanla bağlantısının kesilmesi lazımdı. Yangın riski azaltılmalı. Yangının çıkış sebebi araştırılmalı, yangının çıkış sebebi bilinmezse bir daha ki yangınlar için önlem alınamaz” dedi.

Orman-yangını-helikopter-ile-müdahale

“ORMANLIK ALANLARDAN UZAK DURUN”

Başkan Necati Baş, “Orman yangınlarına çok daha önceden hazırlanmış tecrübeli eleman, tecrübeli yangın işçisi alınmalı. Çünkü yöreyi bilen daha önce çalışmış profesyonel elemanlara ihtiyacımız var; çok fazla ekip, çok fazla araç olduğunda yangına iyi müdahale edildiği anlamına gelmez. Bu konuda Orman Genel Müdürlüğü’nün hassasiyeti olmalı. Antalya’nın yolu hep ormanlar ile kaplı. Orman alanına girip piknik yapılmaktan vazgeçilmeli. Ormana başta sigara olmak üzere diğer materyallerin atılmasını engellemek lazım. Hava koşullarının takip edilerek, yangın riski olduğu zamanlarda ormanlık alanlardan uzak durulması gerek” ifadelerini kullandı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ALTIN PORTAKAL'A EYLEM GÖLGESİ!

ALTIN PORTAKAL'A EYLEM GÖLGESİ!